Ledový drak přehled
Richard A. Knaak
DragonRealm série
Cabe Bedlam bojoval proti dračím králům. Postavil se jejich snaze vládnout světu lidí a zahnal je zpět do Dračích říší. Potom však šílený, ale neuvěřitelně mocný Ledový drak uvolnil Poslední zimu – prastaré smrtonosné kouzlo. Kouzlo, proti kterému neexistuje ochrana. Kouzlo, s jehož pomocí chce dobýt Dračí říše a současně smést lidský druh do zapomnění. Jen Cabe má odvahu a moc této pohromě zabránit. Ovšem za cenu, která je neskutečně vysoká… ... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ledový drak. Přihlašte se a napište ho.
Napjatě jsem očekával pokračování.Byl jsem zklamán,Dlouho se děj vlekl a skoro nutil čtenáře aby ji hodil do kouta,ale pak se trochu polepšila tak zůstala v držení..Svět draků mám rád,tak dávám za 3.
Oproti rozháranému Ohnivému drakovi je jeho pokračování atmosféričtější, dějové sevřenější a snáze se v něm orientuje, stále však trpí na uspěchanost vyprávění a nedostatek prostoru pro ústřední dějovou linii (jmenuje se to Ledový drak, ale z půlku to je vlastně prequel pro následující svazek, Vlčí přilba...a proto je tam toho ledového draka a jeho kejklí po hříchu málo). Svět Dračích říší svou lehkou bizarností a neortodoxností, naroubovanou na klasickou "magic and dragons" šablonu láká, ale spíš tak k procházce, než nadšenému sledování, co se v něm děje. A to vidím jako hlavní problém začátků této knižní ságy - svět přináší relativně atraktivní, příběhy v něm se odehrávající už ne tak docela.
Kniha Ledový drak v seznamech
2003 | Den draka |
2004 | Ohnivý drak |
2002 | Dědictví krve |
2013 | Stormrage |
2003 | Království stínu |
Svěží a neotřelé dílko, které mě velmi zaujalo. Není třeba čekat, až budou Vichry zimy (zda kdy budou), super fantasy s draky je více.