Drama v Livonsku přehled
Jules Verne
Drama v Livonsku : román / Julius Verne ; přel. Vojt. Franta. Lipská vazba. V Praze: Jos. R. Vilímek, [mezi 1920 a 1926].
Literatura světová Detektivky, krimi Dobrodružné
Vydáno: 1920 , Josef R. VilímekOriginální název:
Un drame en Livonie, 1904
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Drama v Livonsku. Přihlašte se a napište ho.
Nechápu zdejší hodnocení. Vzhledem k tomu, že tahle knížka žánrem naprosto vybočuje z Verneových klasik, tak moje očekávání fakt vysoký nebyly. Ale nakonec mě příběh od první kapitoly naprosto pohltil. Jeden zvrat za druhým, výborná práce s postavami. Knížku jsem přečetl za jeden jedinej den. To se mi ještě nikdy s žádnou jinou knížkou nestalo. Mrzí mě, že Verne nenapsal víc detektivek, protože tady jednoznačně dokázal, že i v tomhle žánru je geniální.
O šíři Vernova talentu může hovořit právě Drama v Livornsku. Sice zůstává poněkud upozaděna, ale mnozí dříve narození si vzpomenou na sovětský film Zlomená podkova. Byl natočen v litevsko-lotyšské produkci a promítal se v našich kinech. Dějově se poněkud odklání od knižní předlohy, ale jak psaná, tak i filmová verze mají svou kvalitu.
Knižní novinky (11. týden)
14.03.2021
Kniha Drama v Livonsku v seznamech