Dravec přehled
Marek Epstein
Drama o konci rodinného štěstí, které se zdálo nedotknutelné. Zklamaná žena, psychopat a jejich malá dcera — tři vypravěči, tři různé pohledy na „obyčejné“ domácí násilí. Autor odha-luje lidské slabosti, ale zároveň citlivě naznačuje cestu, jak se postavit zlu. Román o zradě, pomstě, zázraku a odpuštění od respektovaného filmového scenáristy.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dravec. Přihlašte se a napište ho.
Tak tohle bylo něco. Na začátku jsem skrz popis domácího násilí chtěla knihu odložit. Jenže pak jsem se začetla a skončila až s posledním slovem.
Další úžasná kniha od Marka Epsteina. Téma těžké, bolestivé, příběh smutný a místy šokující, závěr překvapující.
Moc se mi líbí styl psaní a celkově témata, která si autor vybírá.
Kniha Dravec v seznamech
nevěra rozvod násilí rodinné vztahy domácí násilí psychopati, sociopati české romány despotický rodič
Kterak "pipka" úřednice magistrátu otloukaná manželem 'Dravcem' podnikatelem přišla nejdříve sama o sebe, pak o VIP byt a nakonec i o 10 letou dceru, aby 5 min po dvanácté štěstí našla u souseda pornoherce, posléze velký majetek získala a na závěr ztracenou dceru zpět dostala.
A je to venku, teď víte vše podstatné.
K tomu slizký právník, úplatná psycholožka, lékař, soc.úřednice i soudkyně, 'Božská' abatyše, 'dospělá' děcka v ústavu 'péče o dítě', milenka 'Barbie', otčím 'mlátička' fíra, a hlavně manžel 'Samec' naplňujicí všechny atributy tohoto slova vč. silného mrazu, který vše spálí.
Pozor však, když odstraníte veškerý Hollywoodský nános objeví se otázky k zamyšlení. Je frustrace chlapů tak vážná, je VIP bydlení a 'kvalitní' sex pro ženy tak lákavý, že nastaví tvář k ráně, je soudní a sociální systém opravdu tak prohnilý, jsou ústavy pro děti tak děsné,... a jsme my čtenáři tak lační po podobných příbězích? (ležíce na divanu, kávu a chipsy po ruce).
Četlo se však dobře, po úvodním delším představení protagonistů nastává zkracování kapitol, drama a napětí graduje a toužený happy end najdeme až v epilogu. Autor scénárista umí dobře vyvolat obrazy příběhu. Pokud se do příběhu pustíte, přeji hezké čtení.