Dražebník přehled

Dražebník
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527275/bmid_drazebnik-6565846b443e7.jpg 4 44 44

V sérii děsivých událostí, jež by se mohly stát kdekoli a komukoli, přichází rodina Mooreových o všechno – majetek, svobodu, odvahu i důstojnost. Stejně jako další lidé z malého města Harlowe, kterým změní život přítomnost zákeřného cizince Perlyho Dunsmora. Ten přesvědčí místního šerifa, že potřebuje zástupce, aby předešel možné kriminalitě. A peníze na jeho plat by se měly vybrat na dražbě, do které rodiny věnují nepotřebné věci. Vše ze začátku vypadá nevinně, jenže po první dražbě, vedené Perlym Dunsmorem, kterému lidé nedokáží odolat, se ukáže, že dražby budou pokračovat. A od místních se očekávají pravidelné a hodnotné příspěvky. Je jasné, že něco takového se mnohým nelíbí, jenže právě těm se začínají stávat různé „nehody“. Dunsmorovy požadavky jsou stále dotěrnější a následky odmítnutí zlověstnější. Kam až může dražebník zajít? Co všechno může farmářům vzít? A najdou odvahu se manipulátorovi postavit?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Fobos

The Auctioneer, 1975

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dražebník. Přihlašte se a napište ho.

666Jitka
12.11.2024 5 z 5

Knihu jsem dočetla předevčírem v noci a pořád ve mně rezonují pocity vzteku, bezmoci, zoufalství a beznaděje. Autorka bravurně vykresluje život na malém městě - možná spíše na venkově, který se úplně od základu změní, když se přistěhuje nový "okouzlující" soused. Při čtení jsem měla pocity, jako bych tam také bydlela a všemu musela přihlížet bez možnosti cokoli udělat. Měla jsem chuť dražebníka a jeho přisluhovače normálně zastřelit ! Ten konec byl nečekaný a velmi žalostný. Román se mi velice líbil a skvěle se četl. Další kniha, která potvrzuje kvality edice Smrtihlav.

Izu
10.07.2024 4 z 5

Už dlouho mě tak strašně nes....postava jako byl Perly.Obyvatelé mi přišli jak po lobotomii.Neverim že by se někdo, alespoň jeden člověk nevzbouřil a nezakroutil mu krkem. Láska k půdě je velice hezky a srozumitelně vykreslená. Konec jsem čekala trochu víc vygradovaný. Nemůžu dát plný počet hvězd, nicméně všem určitě doporučuji.

Bediczek
29.06.2024 3 z 5

Občas se to hrozně táhne, chápu ale že to má sloužit atmosféře, která je s blížícím se koncem tíživější a tíživější. Ale zvládl jsem se od knihy i odtrhnout, zas tak poutavé jak se tu uvádí to opravdu není.

Dvakrát do stejné řeky, Nové šance a další knižní novinky (4. týden)

21.01.2024

Kniha Dražebník v seznamech