Smrtonoš přehled

Smrtonoš
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14848/mid_smrtonos-VUG-14848.jpg 4 152 152

Drenajská sága série

< 5. díl >

Pod krutým útlakem Gothiřanů sní nadirské kmeny o Sjednotiteli, o vyvoleném, který všechny kmeny spojí a ukončí staletí utrpení. Ale pro jednoho muže je to víc než pouhý sen. Talisman, tajemný a záhadný nadirský válečník, přijíždí k hrobce Ošikaje Zhouby démonů hledat bájné Alchazzarovy oči, dva drahokamy s nesmírnou kouzelnou mocí, která Sjednotiteli posvítí na cestu. S ním jede překrásná Jiesaj -je mystik a mučí ji duch dávno mrtvé nadirské královny. Ale po tajemství klenotů touží i jiní. Garen-Cchen, sadista stojící v pozadí gothirského trůnu, věří, že kouzelné kameny ho dovedou ke slávě, a vyšle elitní oddíly gothirského vojska, aby hrobku vyplenily a zničily pár jejich obránců. Gothiřané nemohou prohrát — dva tisíce mužů proti hrstce divochů a odpadlému drenajskému válečníkovi. Jenomže divochy vede jeden z nejbystřejších stratégů té doby. A odpadlík je Druss Veliký. -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Perseus
Originální název:

The Legend of Deathwalker , 1996


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrtonoš. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

pavel.2
22.04.2022 4 z 5

"Pche! Kéž bych dostal zlatej raq pokaždý, když mi někdo řekl, že je nějakej chlap silnější nebo rychlejší nebo lepší nebo nebezpečnější. A kde jsou teď?"
"No, starý brachu, většinou jsou mrtví, zabils je při tom svém nekonečném pátrání po tom, co je dobré a čisté a správné."

Opět skvělé počtení, a jako obvykle alespoň s jedním vtípkem, jak má David Gemmell ve zvyku. Osvědčená klasika hrdinské fantasy.

avalonek
31.10.2021 5 z 5

Druss,zvaný Sekerobijec a nebo také Smrtonoš.Úžasný bojovník, spravedlivý,slušný a prostě dokonalý.Jeho příběhy mě opravdu bavili a už teď vím,že mi bude chybět a že se k němu zase někdy vrátím...


špulo
18.08.2021 5 z 5

S radosťou som si po rokoch Smrtonoša zopakoval a s ešte väčšou radosťou musím skonštatovať, že nám časom vôbec nezošedivel. Práve naopak. V záplave súčasných žánrových prapodivností či v honbe za veľkou literatúrou pôsobí svojim jasným prístupom k veci oddýchnuto a mladistvo. Je ukážkou žánrovej čistoty, pôsobivého rozprávačskeho remesla a bezvatovosti deja. Spĺňa všetko čím hrdinská fantasy je. Aj s jej vadami na kráse. Až som dostal ťažko zvládateľnú chuť si celého Gemmella zopakovať. A keďže som pred písaním tohto komentára zistil, že tu mám voľáke gemelofky neodfajknuté, začnem nimi. Pre mňa proste David is not dead!!!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smrtonoš v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených252x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených11x
v Knihotéce123x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit7x

Autorovy další knížky

David Gemmell
britská, 1948 - 2006
1997  89%Cestou vlka – Tulák 1
1997  92%Legenda
2004  91%Bílý vlk
2006  90%Meče noci a dne
2009  92%Pán se stříbrným lukem