Druhá dívka přehled
A.J. Banner
Phoebe pracuje v márnici. Jejím úkolem je s pomocí líčidel vracet mrtvým nádech života do tváří. Jednoho dne narazí při práci na vlastní dvojnici. Mrtvá jako by jí z oka vypadla, na těle má dokonce znepokojivě povědomá tetování. Za pomoci výstředního kolegy proto začne pátrat po okolnostech smrti mladé ženy a dojde k šokujícím zjištěním. Lze jim ale věřit?... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2022 , AlpressOriginální název:
In Another Light, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Druhá dívka. Přihlašte se a napište ho.
Čekala jsem zajímavější a propracovanější příběh, tohle mě po půlce dost nudilo.
Šokující zvrat se nekonal, byla jsem zklamaná.
Thriller Druhá dívka má zatím celkem nízké hodnocení, ale za mě to zas tak velký průšvih není. Je to tedy spíše psychologické drama, ale zápletka je vymyšlená dobře.
Hlavní hrdinka Phoebe narazí v márnici na svoji téměř dvojnici a začne pátrat po její totožnosti. Hned zkraje zjistí, že mrtvá žena se v její blízkosti neocitla náhodou a postupně rozkrývá celý její příběh, který otevírá i její vlastní rány...
Phoebe sice pracuje v márnici a příběh tam začíná, ale většina děje se na tomto místě neodehrává. Určitou depresivní a těžkou atmosféru tady způsobuje smutný životní příběh hlavní hrdinky. To ale k psychothrilleru patří, sluníčkové počtení se hledá v jiném žánru.
Zápletka a rozuzlení nejsou nijak originální, ale něco překvapí a příběh je napsaný docela chytlavě.
S trochou shovívavosti hodnotím 4*.
Kniha Druhá dívka v seznamech
Tahle knížka se mi moc líbí a autorka by mohla napsat další