Druhá nadácia přehled

Druhá nadácia
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479540/bmid_druha-nadacia-apl-479540.jpg 4 799 799

Nadace / Nadácia série

Nadácia upadla do područia mutanta Mula, a aby dosiahol svoj cieľ, musí zničiť aj bájnu druhú Nadáciu, ktorý vraj na všetko dohliada z bezpečnej vzdialenosti, ukrytá pred zvedavcami. Ťahá druhá Nadácia potichu za nitky osudu alebo je len rozmarom Hariho Seldona, tvorcu najodvážnejšieho záchranného plánu v dejinách ľudstva? Séria Nadácia je vrcholné dielo svetovej sci-fi literatúry. Zaznamenáva nekončiaci súboj za zachovanie ľudského života v galaxii uvrhnutej do tridsaťtisícročnej temnoty.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Lindeni

Second Foundation, 1953

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Druhá nadácia. Přihlašte se a napište ho.

_jukL
30.09.2024 5 z 5

Kniha plná konspirací a tajemných intrik. Čtenář od okamžiku vyřešení situace s Mezkem tuší, že kam asi se ponesou další kroky Druhé Nadace a autor k tomu přidává i solidní předkrm.. aby pak nicméně zamotal tolik zapletených klubíček dohromady, až se zdá, že je jejich rozmotání bude nemožné. Závěrečné rozuzlení je pak čistá euforie. Jeden komentář v knize říká, že Seldonova psychohistorie je statická a následně jsme svědky toho, jak dovede být mocná a pefrektní, když se jí využije v jiném měřítku.

jirijanovotny
23.09.2024 5 z 5

Kontrola a moc nad myšlením a společenskými systémy, to je, oč tu běží.
Má člověk svobodnou vůli i přes to, že je jen figurka ve velkém Plánu? Jakou váhu mají činy jednotlivce?

Disease
12.08.2024 4 z 5

Pořád dostatečně zajímavé. Druhá novela o něco napínavější.

Knižní novinky (43. týden)

18.10.2020

Kniha Druhá nadácia v seznamech