Druhý dech přehled

Druhý dech
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530496/bmid_druhy-dech-66142ccf2300b.jpg 4 87 87

Příběh s tajemstvím o přípravě jedné reklamní kampaně, odehrávající se v lůně České Kanady. Adolf Majer má za sebou fakt mizerné čtyři měsíce života. Jeho manželka, instagramová hvězda @johankazparku, ho opustila kvůli jinému muži, a v reklamní agentuře Craven, v níž pracuje jako kreativní ředitel, kazí, na co sáhne. Se svými agenturními kolegy, ředitelem Švejkem a grafickou elévkou Julií, přijímají pozvání na netradiční výběrové řízení, které se má uskutečnit v hotelovém komplexu v okolí třeboňských rybníků, borových lesů a rozsáhlých rašelinišť. Nemají přitom nejmenší tušení, že kromě nápadů může během pobytu vyvěrat na povrch i něco mnohem temnějšího.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Druhý dech. Přihlašte se a napište ho.

Zuzulinka
10.11.2024 5 z 5

Tak to byla pecka!! Skvělé. Těším se na další autorovo dílo!! Vřele doporučuji!!

KudrlinkaM
08.11.2024 2 z 5

Nechal jsem se zlákat na sítích, ale s touto prvotinou sympatického autora jsem se nepotkal. Jak bych to shrnul: něčeho tam bylo moc (nechci spoilerovat). Strašně moc. A něco tam zase zkrátka chybělo. Taky, strašně moc.

knihomolka_jaja
08.11.2024 5 z 5

O knize se píše, že jde o horor. Hned ze začátku musím upozornit, že to v žádném případě není pravda. Ať nad tím přemýšlím jakkoliv, tak v knize najdete maximálně dva hororové fanoušky a spoustu odkazů na hororové filmy. Samotný příběh má spíše lehce mysteriózní nádech, který nás svou mrazivou atmosférou ofoukne nejdříve v druhé polovině knihy.

Přestože má kniha pomalý rozjezd, musím autorovi nechat, že jsem se ani trochu nenudila. Každou chvilku jsem si pohrávala s myšlenkou, že mi svou 'ukecaností' připomíná Kinga. I zde si pan spisovatel dává záležet na svých postavách. V každém ohledu je znáte, rozumíte jim, fandíte jim a máte je rádi i se všemi jejich mouchami. A pak přijde ledová sprcha formou věty, oznamující, že vaše milovaná postava umře. Tohle mě v pozitivním slova smyslu rozčiluje i u Kinga. Je to i jeho zlozvyk.

První polovina knihy je taková seznamovací. Řeší se život a jeho peripetie, vztahy, bolestné ztráty, touha změnit svůj život a jít za svým snem a hlavně jedna obrovská příležitost v podobě tendru netradičně konaném v prostorách hotelu Hejmon v lesích, které jsou prošpikovány tajemnými legendami.

Autor se ve svém příběhu drží reality. Všechny strachy vychází ze situací postavených na skutečnosti, lidské psychice anebo charakteru a to všechno je opepřené tajemnými pověstmi posouvajicími knihu do přízračných sfér. Celou tu dobu máte pocit, že přesně víte o čem to celé je, a pak přijde konec a vy dostanete pořádný lepanec, který vám trochu srazí hřebínek.

Nejdříve jsem si říkala, že je závěr zdlouhavý, jenomže pak to přišlo a mě spadla brada.

Navzdory nespočtu odkazů na filmy a hudbu, kterou jsem většinou vůbec neznala se mi kniha líbila, líbil se mi autorův krásný jazyk a důkladné propracování postav. Nudila jsem se jen velice výjimečně, a přestože jsem původně chtěla dát 4 hvězdy, za ten konec dávám 5.

Málem bych zapomněla. Hrozně se mi líbí, že v příběhu autor nutí k zamyšlení nad dnešním světem a nadužíváním sociálních sítí.

Mráz, Murtagh a další knižní novinky (17. týden)

21.04.2024

Sebelítost je ta nejvypasenější svině z celého chlívku. Je tučná a přerostlá. Zralá na porážku.

I smrt potřebuje reklamu.

Kniha Druhý dech v seznamech

horory Česká Kanada české horory reklamní průmysl