Dům na prahu noci přehled

Dům na prahu noci
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404267/bmid_dum-na-prahu-noci-Z7U-404267.jpg 4 176 176

Amedeo Esposito, nalezenec z Florencie, našel konečně svůj domov na maličkém ostrůvku na samém jihu Itálie. Zaujal ho dům, o němž místní lidé tvrdí, že v něm straší. Amedeo opravil drolící se zdi, vyměnil zetlelé dveře a zametl podlahy a hrdě zde otevřel bar, který pojmenoval „Dům na konci noci“. Obklopen šuměním moře a vůní bougainvillejí tu začíná svůj nový život s krásnou, nesmírně inteligentní učitelkou Pinou. Dům na konci noci se stává domovem pro celé generace odvážné a chaotické rodiny Espositových, zatímco na ostrov doráží století prudkých změn, po válce přicházejí turisté a také recese. Je to místo plné příběhů, legend a občas i zázraků. Mění se režimy, na světlo vycházejí zrady a vznikají nečekaná přátelství, ale Dům na konci noci zůstává jako pozadí pro dávné sváry i dějiště velkých lásek.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

The House at the Edge of Night, 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům na prahu noci. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (51)

Fazolecek
14.08.2024 4 z 5

Hezké čtení. Rodinný příběh rodiny Espositů žijících v domě s barem, který přecházel z generace na generaci. Konec už mi připadal zdlouhavý ( ještě, že už autorce došly roky ) Příští dovolenou to vidím na jeden z Italských ostrovů.

Ála41
23.07.2024 3 z 5

Ačkoli rodinné ságy není úplně žánr, který bych vyhledávala, tak se mi kniha docela líbila. Slabší a táhlý byl konec ( jak tu již někdo zmínil - závěrečná část o synovi Marie-Grazie a o její vnučce - tam už jsem ,,jen" dočítala bez většího zájmu..) Často se vyskytující slova v italštině mi nevadila, moc se mi líbily pohádkové ostrovní příběhy vždy na začátku kapitoly. Kniha na odpočinek v létě u vody ideální. Je to takové milé, klidné čtení.


Mandlevest
29.08.2023 4 z 5

Rodinné ságy mě prostě lákají a jestliže se odehrávají v takto velkorysém časovém rozpětí, tak o to více. Až do cca poslední třetiny knihy jsem si myslela, že je to jasná pětihvězdičková záležitost, ale potom, pro mě, začal ztrácet děj trochu na napětí a mě už to začalo trošku nudit. Nevím, zda to bylo způsobem psaní, víceméně popisným, který ve Vás vyvolá pocit, že jste v centru dění a že cítíte všechny vůně ostrova, ale málokdy Vám dá možnost přiblížit se emočně k postavám. Nicméně celkově to bylo moc hezké, často poučné, čtení, které mě minimálně nalákalo některý z italských ostrovů navštívit, sednout si v bistru, kde vyhrává rádio staré italské hity, popíjet limoncello, vnímat všechny vůně a barvy moře a jen tak být :-).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dům na prahu noci v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených229x
ve Čtenářské výzvě48x
v Doporučených18x
v Knihotéce198x
v Chystám se číst191x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech2x