Dům panenek přehled
Erik Axl Sund
Melancholie / Melanchólia série
Porcelánové panenky – temný napínavý thriller o sociálních vrstvách, jejichž existenci většina společnosti raději ignoruje. Mezinárodní bestseller je hlubokým ponorem do nemilosrdného Švédska, obchodování s lidmi a erotického průmyslu, ale také příběhem nehynoucího přátelství a naděje. Šestnáctileté dívky Nova a Mercy sedí v ukradeném autě, uhání pryč z místa, z něhož se už jedna mladá dívka nevrátila. Někdo je ale pronásleduje. Možná už od prvního dne. Detektiv Kevin Jonsson dostane na starost nový případ. Musí najít někoho, kdo si říká Puppet Master – osobu, jež využívá falešné identity, aby od mladých dívek získala jejich fotky a nahrávky. Vyšetřování vede k Nově a Mercy, ale také ho nutí čelit vlastní minulosti…... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2021 , KalibrOriginální název:
Dockliv, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům panenek. Přihlašte se a napište ho.
Švédsko jako by bylo prolezlé muži, co si kupují a zneužívají holčičky sotva na začátku puberty. Otcové od rodin tráví dlouhé hodiny u počítače, kde s leskem v očích a staženými kaťaty stahují a prohlížejí videa s pornografií dvanáctiletých děvčat.
Příběh je dobře postaven, neustálým přeskakováním v ději vás udržuje v pozoru.
Knižní novinky (2. týden)
10.01.2021
Knižní novinky (48. týden)
22.11.2020
„Smutek kráčí po jeho boku a žije si svým vlastním životem. Přebývá v koutku jeho oka a ve chvíli, kdy si dotyčný myslí, že na něj zapomněl, mu poklepe na rameno.“
„Když to člověk přežene s přemýšlením, stane se snadno manipulovatelným. Rozhodla se, že nejlíp udělá, když toho od této chvíle nechá. Nebude poslouchat žádné rady a bude jen vnímat. Jestli cítí nenávist, tak ji cítí.“
„Jedinou součástí člověka, která trvá, jsou vzpomínky, pomyslí si a pohraje si s jojem.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Dům panenek v seznamech
2014 | Vraní dívka |
2014 | Hladový oheň |
2016 | Skleněná těla |
2015 | Pýthiiny rady |
2021 | Dům panenek |
Tento díl mi přišel malinko slabší. Opět se dostáváme do světa, ve kterém nechceme být a nechceme ani věřit, že vůbec existuje. Ale souvislosti zejména v rodině hlavního vyšetřovatele, ale i v širším kontextu,mi přišly až moc neuvěřitelné co do prekombinovanosti.