Dům soli a smutku přehled
Erin A. Craig
Dům soli a smutku série
1. díl >
Dvanáct sester, které stíhá kletba. Annaleigh žije se svými sestrami, otcem a nevlastní matkou na panství Highmoor. Dřív bylo sester dvanáct, čtyři z nich však potkal tragický osud. Jedna smrt byla nešťastnější než druhá – smrtelný pád, utonutí, epidemie moru... V okolních vesnicích se vypráví, že rodina je prokletá a smrt mladých dívek mají na svědomí znepřátelení bohové. Annaleigh těmto pomluvám nevěří, stejně tak si ale nemyslí, že by šlo o tragické nehody. K tomu všemu navíc její zbylé sestry každou noc navštěvují tajemný bál, kde tančí až do úsvitu v blyštivých střevíčcích a okouzlujících šatech a Annaleigh si není jistá, zda by je měla zastavit, nebo se k nim naopak přidat. Protože s kým to její sestry vlastně tančí? Nezbývá než přijít na to, co panství Highmoore skrývá, a odvrátit blížící se hrozbu, než dostihne i Annaleigh...... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno:Originální název:
House Of Salt And Sorrows, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům soli a smutku. Přihlašte se a napište ho.
![martina1199 martina1199](https://www.databazeknih.cz/img/users/57_/57300/m_57300-HH4.jpg?v=1485624153)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tak tohle byl báječný retteling jedné z pohádek bratří Grimmů, krásně zabalený do podoby gotického hororově laděného románu, při kterém čtenáře příjemně mrazí :-)
Román Dům soli a smutku pokračuje...
24.01.2025
Knižní novinky (41. týden)
04.10.2020
Kniha Dům soli a smutku v seznamech
v Mé knihovně | 297x |
pro dívky mysteriózní, mystéria sestry pro dospívající mládež (young adult) fantasy převyprávění, literární adaptaceAutorovy další knížky
2020 | ![]() |
2023 | ![]() |
2025 | ![]() |
Tuto knihu jsem zaregistrovala už dávno u své sestřenice, která si ji chválila. Kniha vyšla u nás už v roce 2020 a letos vyšlo i pokračování této série.
Anotaci jsem si nečetla, takže jsem neměla sebemenší tušení, do čeho se to pouštím, a byla jsem opravdu překvapená tím, co čtu. Dvanáct sester, které začnou záhadně umírat. Říká se, že jsou prokleté. Zda je to pravda, se dozvíte během čtení. Hlavní hrdinka Annaleigh, která nás celým příběhem provádí, tomu však ne úplně věří. Myslí si, že v tom má možná někdo prsty. Snaží se přijít na to, kdo to asi je a jaký k tomu má důvod. Tato fantasy kniha měla prvky hororu a chvílemi jsem se i já sama bála spolu s hlavní hrdinkou. Prvky tajemna a napětí nás provázejí od začátku až do konce. Jedna tragédie za druhou, až jsem si sama zvykla na tu smrt, jako ostatní dívky. Co se týká romantické linky, ta je zde lehce naznačena, ale je opravdu krásná. Příběh má temnou atmosféru, kterou věřím, že mnoho čtenářů ocení. Měla jsem lehkou představu, kdo by za tím mohl stát, a trefila jsem se, i když ten konec byl trochu zamotanější. Podtrženo a sečteno, jsem spokojená a hodnotím 4 hvězdičkami.