Dům tisíce šepotů přehled
Graham Masterton
Vítr bičuje starý dům, jenž střeží temná tajemství. Allhallows Hall je rozlehlé tudorovské sídlo stojící v mlze na okraji ponurého vřesoviště. Málokdo by si takové očividně děsívé místo vybral k životu. Bývalý ředitel Dartmoorské věznice však právě to udělal. Nyní je mrtvý a jeho dlouho odcizené děti mají zdědit jeho majetek. Když ovšem rodina zemřelého poprvé přijede do opuštěného domu, nejsou jediní, kdo do něj vstoupí. Mrazivá atmosféra vřesoviště jako by pronikla do každé místnosti. Prkna skřípají, stěny zjevně naslouchají a v proslulé kněžské díře syčí vítr. Rodina se rozhodne Allhallows Hall opustit a už se nikdy nevrátit, jenže to není možné. Jejich malý syn Timmy zmizel – uvnitř domu. Co se tady přesně děje? Ukrývá se zlo ve zdech? Nebo se nachází jen v lidské mysli?... celý text
Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: 2023 , FobosOriginální název:
The House of a Hundred Whispers, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům tisíce šepotů. Přihlašte se a napište ho.
Tak tahle knížka.. To byl totální průšvih.. Vůbec nechápu, že něco takového dokázal vyplodit zrovna Masterton. Od začátku do cca 200. stránky hrozná nuda, žádné tajemno, napětí nebo snad strach... Ano, pak se to rozjelo, zvažovala jsem jednu nebo dvě hvězdy, ale za ten konec si to opravdu zaslouží jenom tu jednu. Opravdu jsem se musela nutit, abych knihu dočetla.
Ale jo,jak už tu bylo psáno,čtivé,zápletka ok,a dokonce bych řekl,čím víc se to blížilo konci knihy,bylo to tím víc napínavější.A pak to přišlo......konec ,který mě připomenul americké filmy kdy 80 minut koukáte na luxusní film a v posledních 10 minutách všechno po.......,laciným ,trapným,přeplácaným zakončením.
Instinkt, Dům tisíce šepotů (32. týden)
06.08.2023
Kniha Dům tisíce šepotů v seznamech
horory strašidelné domy mysteriózní, mystéria vřesoviště
2014 | Bílé kosti |
2015 | Rozbití andělé |
2016 | Červená lucerna |
2017 | Krvavé sestry |
2017 | Výkupné pro krále |
I když máme venku první sněhové poprašky, já bych se dnes chtěla vrátit k podzimní duchařině, kterou jsem přelouskala v řijnu. Koupila jsem si ji jako tehdejší knihu týdne, snad někdy v létě nebo i dřív a nějak ji založila. Dokonce možná vloni. Jenže na konci srpna jsem se k ní vrátila a užila si každou stránku.
Nejsem náročný čtenář, ať jde o jakýkoliv žánr a upřímně mám moc ráda duchařiny Darcy Coates. O to víc mě potěšilo, že něco podobného jsem v knize Grahama Mastertona našla.
Autor nás přivádí do Allhallows Hall, rozlehlého tudorovského sídla v Anglii, které se po záhadné smrti majitele má rozdělit mezi jeho příbuzné. Aby všemu dodal napětí, členové rodiny se od sebe samozřejmě velmi liší a žádný názor toho druhého není dost dobrý.
V zápalu debaty o budoucnost otcova domu se ztrácí malý Timmy. Rodiče i místní se pouští do rozlehlého pátrání, ale odhalují akorát ještě větší záhadu - Timmy se ztratil uvnitř domu.
Na půdě domu jsou k zaskočení všech nalezeny kufry vězňů nedaleké Dartmoorské věznice, jejíž byl zesnulý majitel domu ředitel.
Kdo, nebo spíš co v domě žije? Kam zmizel milovaný syn a proč se vypařilo hned několik příchozích?
Začátek knihy mě trochu trápil, na můj vkus se scény vlekly a měla jsem zmatek v postavách, ale nakonec se mi moc líbila. Jak jsem psala na začátku, připomínala mi duchařiny Darcy Coates a hlavně moje nejoblíbenější Přízraky domu Carrowů.
*4,5