Dům u hřbitova přehled

Dům u hřbitova
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442234/bmid_dum-u-hrbitova-8fF-442234.jpg 4 74 74

Když houstne mlha, krátí se dny a ze stromů se snáší listí, mnozí neváhají zaplatit za příjemné postrašení… Na hřbitově Bachelors Grove stojí zvláštní dům. Mezi místními se povídá, že jej obchází přízrak, a není proto divu, že stavení se téměř každý už léta vyhýbal a k návštěvě lákal pouze uctívače ďábla… Teď v něm vidí příležitost místní podnikatel, který chce využít jeho strašidelné pověsti a hodlá jej proměnit v halloweenskou atrakci. Požádá svého kamaráda tesaře, aby dům uvedl do provozuschopného stavu, a pozve skupinku ostřílených designérů, aby mu vtiskli moderní hororovou tvář. Každá místnost má připomínat scénu z nějakého slavného filmu a z koutů se bude linout dramatická syntezátorová hudba, jakou mají v oblibě režiséři Dario Argento nebo John Carpenter. Nová atrakce vyvolá velký zájem, ale zároveň se v okolí začnou objevovat auta se zhroucenými řidiči za volantem, kteří po procitnutí netuší, jak přišli ke svému řeznému poranění…... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Carcosa

The House by the Cemetery, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům u hřbitova. Přihlašte se a napište ho.

lalela
07.11.2024 3 z 5

Takový young adult hororový příběh. Nebylo to špatné, ale dobré také ne.

Lenča678
06.07.2024 4 z 5

(SPOILER) No wow musím uznat že tohle pro fanoušky Darcy určitě nebude. Mě se to však líbilo četlo se to dobře. Jediné co tak to není žádná duchařina spíš pořádaný krvák kde se konec opravdu dost zvrtne. Jako podařený horůrek já jsem spokojená.

Calypso
26.06.2024 2 z 5

(SPOILER) Dům u hřbitova rozmarně hází cinefilní odkazy na všechny strany, ale jako hlavní inspirační zdroje bych viděla stejnojmenný film od Fulciho (z tohoto důvodu budiž nenápaditý název odpuštěn) a Hellraiser (téma 'co je znuděná manželka ochotna udělat pro svůj sexuální život' je pozměněno na 'co je rozvedený tesař ochoten udělat pro svůj sexuální život'), který byl zase pravděpodobně ovlivněn Zulawského analýzou rozpadu manželství 'Possession'.
Člověka ale při čtení napadne, že Clive je prostě jenom jeden. Více než 300 stran je na plytké postavy a řídký děj příliš. Ženské postavy mají jména na 'J', mužské na 'L', jsou mezi nimi naznačeny jakési vztahy, ale ve finále je jejich jediná úloha posloužit v závěrečných, naprosto přehnaných, jatkách. Pravidla slasheru jsou zachována, máme jednu 'final girl' (která je svědkem věcí, z nichž by každý přišel o rozum, ale zvládá to překvapivě chladnokrevně, ani se nepozvrací), přežije a uteče, ale je to naprosto nepodstatné, už o ní neuslyšíme.
Konec se mi zamlouval (vzpomněla jsem si na Gillian Flynn), ale celkový dojem už nezachránil. Každopádně jsem ráda, že se u nás objevují nakladatelství specializovaná na horory, tak snad příště budu mít u Carcosy šťastnější ruku.

Knižní novinky (46. týden)

08.11.2020

Kniha Dům u hřbitova v seznamech