Kacíři Duny přehled

Kacíři Duny
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32976/bmid_kaciri-duny-MaM-32976.jpg 4 370 370

Duna série

Boj o planetu Arrakis, o zázračné koření a především o moc nad celou známou částí vesmíru nabývá na síle. Kromě Atreidů a Harkonnenů je jednou z hlavních figur ve hře "ghola" Duncan Idaho. Šestisvazková sága Duna amerického spisovatele Franka Herberta patří do zlatého fondu světové science fiction. Vypráví o pouštní planetě Arrakis, na níž se nachází jediný zdroj koření prodlužujícího lidský život a propůjčujícího člověku mimořádné psychické schopnosti. Svému autoru získala nejen literární ceny, ale především miliony čtenářů na celém světě. Poznámka v Databázi Národní knihovny ČR: ISBN 80-7214-977-6 je chybné, správné ISBN je 978-80-7214-977-3.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Baronet

Heretics of Dune, 1984

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kacíři Duny. Přihlašte se a napište ho.

John6900
03.12.2024 2 z 5

Bolest a utrpení, to je pro mě tahle série. Ona jako není úplně špatná, ale od 2. dílu by mě fakt stačilo udělal ze všech dílů jeden, tak o 250 stranách. Zbytek je pro mě totální balast u kterého sem se musel nutit do čtení a totálně mě ubíjel a vyčerpával. Nedělám si iluzi že poslední díl na tom bude jinak. No, nějak ho snad ještě přetrpím, ale k této sérii se už určitě nikdy nevrátím. A to že bych měl snad začít s Dunami od Briana určitě nepřipadá v úvahu. Každopádně klobouček před všema, co tyhle knihy milují a dokážou si z nich vzít to všechno, co já tam nenašel.

Marquis
29.11.2024 5 z 5

Neveril som, že by benegesseritské Sesterstvo mohlo byť dôstojným hrdinom ďalšej časti Duny a voilà, pán Herbert dosiahol nemožné!

Z nových postáv vyčnievajú najmä ďalšia inkarnácia Duncana Idaha (ktorá bola sympatická už v predchádzajúcom diele, no tento je ešte o kusisko lepší), Odradová a samozrejme bašár Teg.

Záver ma šokoval a domnelý doslov by bohato stačil na ukončenie série, avšak, pre naše šťastie tomu tak nebolo.

Pokračovanie je to síce o niečo slabšie, no bezpochyby si plný počet zaslúži a už teraz sa teším na plnú nálož Ctených matre v Kapitule!

klaudiasmelkova
10.11.2024 5 z 5

Pomalší rozjazd, ale potom to už naberalo grády. Veľmi sa mi páčil bašár Teg, škoda, že mu na konci nebolo venované viac miesta.

Milovat a psát, Mezi psychopaty a další knižní novinky (16. týden)

17.04.2022

Kniha Kacíři Duny v seznamech