Dunwichská hrůza přehled

Dunwichská hrůza
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/3881/mid_dunwichska-hruza-7Vn-3881.jpg 4 331 331

Přeloženo ze španělského překladu (El Horror de Dunwich) anglického originálu. "Nikdo, dokonce ani ti, kdo znají pravdu o nedávných hrůzách, nedokáže říci, co to vlastně s tím Dunwichem je. Staré pověsti vyprávějí o hříšných rituálech a konkláve, během nichž indiáni vyvolávali z okolních homolovitých kopců zakázané stíny a na jejich divoké orgiastické modlitby odpovídalo hlasité praskání a dunění v podzemí." Wilbur Whateley, předčasně vyvinutý, obludný syn jedné z osamělých dunwichských rodin uchovává část úděsného tajemství zakázané knihy Nekronomikonu. Tajemství, jež bezpochyby nesmí být vyjeveno lidem: armády zla přežívají a mohou být přivolány na zem. Jakmile by byly jednou vypuštěny, na světě vezdejším by vypukla apokalypsa. Dunwichská hrůza se počítá mezi nejděsivější díla hororové literatury a ilustrace Santiaga Carusa patří mezi nejlepší grafická díla zpodobňující svět H. P. Lovecrafta.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , B4U Publishing

The Dunwich Horror

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dunwichská hrůza. Přihlašte se a napište ho.

klmonkaa
02.12.2024 5 z 5

Bolo to celé strašne odporné, a preto sa mi to tak veľmi páčilo! :-D Jedno z mála diel, ktoré vo mne osobne zanechalo otrasený a zhnusený dojem, z čoho usudzujem, že spisovateľ ovládal spisovateľský talent na 100 percent.

666Jitka
22.10.2024 5 z 5

Napínavý, tíživý, temnotou a strachem z neznámého prosáklý příběh H.P.Lovecrafta čtenáře postupně vtáhne do těžké atmosféry děsivých událostí, které se v Dunwichi nekontrolovaně odehrávají. Hrůzu nahánějící skutečnosti gradují až k vzrušujícímu konci, jenž poodhalí pradávné, pro člověka nepochopitelné světy a monstra žijící strašlivě daleko a přeci na dosah ruky. Mistr H.P.L. dal opět průchod svému literárnímu nadání a bere nás na procházku jeho šíleným světem. Tento příběh je jeden z mých nejoblíbenějších.

karaliene
05.05.2024 4 z 5

Z dnešního pohledu jde o mírnější, nikterak šokující ani strhující příběh, ovšem napsaný je mistrným stylem, který mu dodává nadčasovost.

Kniha Dunwichská hrůza v seznamech