Dva roky bez prázdnin přehled
Jan Jícha
Ne všechno je vždycky takové, jak se jeví. A ne na každou smrtelnou nemoc se umírá. Příběh o Šárce a Bohoušovi, založený na skutečných událostech, vypráví o jednom takovém zmrtvýchvstání. Není to příběh o léčitelích, kouzlech a zázracích. Je o síle a statečnosti ukryté v člověku, o důvěře v sebe a o naději, že všechno je tak, jak má být. O lidech v mezní situaci, kterým nezbývá, než použít zdravý rozum a začít zase dělat všechno tak, jak to bylo vymyšlené při stvoření. A mají úspěch, protože uvěřili v přirozenost, zbavili se strachu a naučili vďečnosti. Kdo pracuje, bývá odměněn, kdo se neničí, bývá uzdraven. Věřili byste, že je možné se při slézání z hrobníkovy lopaty usmívat? Zkuste to!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dva roky bez prázdnin. Přihlašte se a napište ho.
Nic pro mě. Vůbec jsem se do knihy nemohla začíst a dočetla jsem ji jenom proto, že nerada nechávám knihu nedočtenou.
Tahle kniha rozhodně nezklamala. Naopak, předčila mé očekávání. Obávala jsem se toho, že ve mě bude vyvolávat špatné svědomí z toho, jak "špatně žiju", ale nestalo se tak. Přestože to není zdaleka ideální, spíš mi příběh a hlavně forma podání dodala sílu něco zlepšovat. A potom to všechno okolo, hlavně všeprostupující inteligentní humor, to je něco, co prostě u jiných knih často marně hledám.
355 knižních tipů na téma prázdnin
04.07.2022
Kniha Dva roky bez prázdnin v seznamech
2018 | Ředitel a hydra |
2006 | Dva roky bez prázdnin |
2015 | Srbský deník |
2007 | Prevít na studiích |
2003 | Prevít na vysoké |
Nedočteno, nehodnotím.
Není to špatné, ale místy se v tom ztrácím, vůbec nevím, kdo je kdo, je tam spousta vět, které vůbec netuším, kdo je pronesl..
Tak zvláštní knihu jsem ještě neviděla.
Přitom, v částech, kde se začtu a vím, co čtu, se mi líbí autorův styl, volba slov i lehký humor.
Škoda. Bylo-li by to psáno bez chaotického prolínání osob, času a děje, přečetla bych si knihu ráda.