Dva tajemství neudrží přehled
Karen M. McManus
Pro fanoušky Ostrých předmětů nebo seriálu Riverdale. Městečko Echo Ridge. Ellery tam nikdy nebyla, ale slyšela o tomhle místě dost na to, aby se mu pokud možno vyhnula. Její teta, která v něm vyrostla, v sedmnácti letech zmizela a nikdy ji nenašli. Před pěti lety tam zavraždili místní královnu plesu. A do tohohle města hrůzy se teď Ellery musí přestěhovat, k babičce, kterou skoro nezná... První problémy na sebe nenechají dlouho čekat. Ellery ještě ani nenastoupila do školy a někdo už prohlásil letošní maturitní období za loveckou sezónu. Maturitní ples má být stejně nebezpečnou událostí, jako tomu bylo před pěti lety, kdy přišla jedna ze studentek o život. A aby vrah dokázal, že to myslí vážně, další místní děvče se ocitá na seznamu pohřešovaných... Je zřejmé, že tohle na první pohled malebné městečko skrývá temná tajemství. Ellery ví o tajemstvích své. Její matka je má, a stejně tak i její babička. A čím déle je Ellery v Echo Ridge, tím větší má jistotu, že každý v tomhle městě něco skrývá. Tajemství jsou ale nebezpečná záležitost – málokdo si je dovede nechat pro sebe...... celý text
Literatura světová Thrillery Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , Yoli (ČR)Originální název:
Two Can Keep A Secret, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dva tajemství neudrží. Přihlašte se a napište ho.
Mně se to moc líbilo, i když je to již pro mladší čtenáře. Byl to takový nenáročný young adult thriller, kde mě i některé věci překvapily a nečekala jsem je, tak mě to potěšilo. Doporučuji
Kniha podle mě rychle vtáhne do děje. Nemusíte čekat dlouho a hned se něco přihodí. Líbí se mi příběhy, které jsou více propletené a děj se odehrává i v pozadí příběhu.
Ellery i její brácha se mi líbili. Přišli mi jako super dvojka. Ellery si nehraje na policajtku, ale má zajímavé uvažování. Její touze přijít věcem na kloub naprosto rozumím.
Možná bych uvítala ještě trochu propracovanější konec. Ale celkově hodnotím dobře.
Knižní novinky (48. týden)
24.11.2019
Knižní novinky (45. týden)
03.11.2019
Kniha Dva tajemství neudrží v seznamech
tajemství pro dospívající mládež (young adult)
2017 | Jeden z nás lže |
2020 | Jeden z nás je na řadě |
2019 | Dva tajemství neudrží |
2021 | Rodina především |
2023 | Přivedeš mě do hrobu |
Young adult thriller, který Vás ohromí primárně tím, kolik sympatických postav dokázal na tak malém prostoru naservírovat. Obklopil Vás jimi a tím pádem Vám je dobře, i když se dobré věci zrovna nedějí. To beru jako největší plus, a proto taky hodnotím tak vysoko.
Všechno kolem děje je samozřejmě velmi předvídatelné a žádné vzrušení, ani adrenalin kniha nepřináší. Mně to každopádně nevadilo, protože příběh hezky logicky navazoval, byl i docela uvěřitelný a suma sumárum..takový milý. :)