Rodina především přehled

Rodina především
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474526/bmid_rodina-predevsim-08O-474526.jpg 4 152 152

Již čtvrtý young adult thriller z pera autorky bestsellerů Jeden z nás lže, Dva tajemství neudrží a Jeden z nás je na řadě. Sestřenice Milly a Aubrey a jejich bratranec Jonah se skoro neznají. Jejich bohatá samotářská babička totiž vydědila jejich rodiče ještě před tím, než se vůbec narodili. Nikdy se s babičkou nesetkali, proto jsou všichni překvapení, když každému z nich dorazí dopis, v němž je babička zve do svého ostrovního resortu... Jejich rodiče mají jasno – tohle by mohla být příležitost, jak se vetřít zpět do babiččiny přízně. Dětem nezbývá, než se na ostrov vydat. Když však dorazí, hezky rychle se ukáže, že babička s nimi má úplně jiné plány. A čím déle na ostrově zůstávají, tím více přicházejí na to, jak tajemná – a temná – je minulost jejich rodiny. Ať už rodinu před lety rozdělilo cokoliv, ještě to neskončilo. A oni se letos dozvědí proč.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

The Cousins , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rodina především. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

stelka_knihomol
22.05.2024 4 z 5

Nebylo to nic extra, ale ani nic, co nestálo za přečtení. YA thrillery mám vlastně docela ráda, jen zrovna tohle mi přišlo takové prázdné. Jako by se celou knihu skoro nic nedělo a všechno se událo až ke konci.
Nejspíš bych dala jen 3 hvězdičky, ale musím říct, že konec se opravdu povedl. Já většinou přesně vím, jak takovéto knížky skončí, ale tady jsem byla vážně překvapená.

ValiPages
11.05.2024 3 z 5

No nevím, jestli bych se spíš neklonila k 2,5*. Od tak známé autorky jsem čekala něco jiného. Námět super. Autorka umí psát fakt čtivě, ale zjistila jsem, že mi vůbec nevyhovuje, jak se kapitoly střídají podle pohledu jiných lidí. Vím, že v tom je Karen M. McManus známá – že každá kniha je vyprávěná minimálně z dvou pohledů lidí, ale tím pádem jsem si vlastně nikoho neoblíbila, protože konečně, když jsem někoho začala poznávat, se to zase změnilo na někoho jiného. Nicméně námět se mi moc líbil a i kapitoly z minulosti byly fajn. Ten konec byl takový milý :). Ačkoliv se tam vlastně nic velkého nestalo, a za mě byl ten konec celkem i předvídatelný – ne úplně předvídatelný, ale nebyl to takový ten konec, kdy ti hlava vybuchne a ty se jen díváš do zdi. Tohle byla zatím první kniha, kterou jsem od autorky četla, ale nejspíš si přečtu i další. I když jsem z mého okruhu lidí neslyšela moc pozitivní recenze co se týče Jeden z nás lže, ale nikdo nikdy neví :)
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mou recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mou recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)


Lendie
15.04.2024 5 z 5

Musím říct, že tato kniha mě vytáhla že čtenářské krize a překvapilo mě hodnocení, že jde o nejslabší dílo této autorky. Kniha mě chytla uz od prvních stránek, kdy přišel dopis a pak už jsem nemohla přestat číst. Zpočátku i mě trochu mátlo kdo je kdo, jelikož autorka pojmenovala všechny děti od A., ale po pár stránkách jsem se zorientovala a nedělalo mi problém ani časté střídání krátkých kapitol vyprávěných různými postavami. Naopak každá kapitola končila tak, že jsem prostě musela číst dál a dál.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (37. týden)

12.09.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rodina především v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených197x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených4x
v Knihotéce137x
v Chystám se číst141x
v Chci si koupit46x
v dalších seznamech3x