Dvanáct srdcí přehled
Petr Casanova
Váží jen tři sta gramů, přesto se bez něj lidské tělo neobejde. Lékaři říkají, že je to jen krevní pumpa – proč nás tedy bolí, když se máme něco naučit, a proč nás naopak hřeje, když se cítíme šťastní? Pokud někdy nerozumíte svému srdci, jeho bolestem, touhám a pokynům, tohle je 250 stran právě pro Vás. Příběh inspirovaný skutečnými lidskými osudy přenáší čtenáře do krajních situací, v jakých se ocitá jedenáct osob ve svých přátelských i partnerských vztazích. Všechny, zdá se, nemají řešení. Všechny ho nalézají. Dvanáct srdcí unikátním pohledem Chlapce, který hledá cestu životem, ukazuje, jak budovat mosty ve vztazích i jejich pilíře, a vysvětluje, proč ve vztazích nikdy není jen jeden vítěz a jen jeden poražený, ale vždycky jen dva vítězové, nebo dva poražení. Kniha volně navazuje na 250 zákonů lásky, trojnásobný bestseller roku 2015.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvanáct srdcí. Přihlašte se a napište ho.
Každý z nás zažil nějaký srdcebol. Cítil se "poražený a zklamaný". Partnerské vztahy nejsou jednoduché a pochopení, často díky životu ve vlastní bublině, nemusí přijít. Samozřejmě největší hodnotou je čas.
Petr nás ve své knize vede k zamyšlení. Svým způsobem nastavuje "zrcadlo" lidských osudů, ve kterých se snad každý z nás najde.
Příběh chlapce, který postupně dozrává v muže mi čímsi připomínal Malého prince.
Kniha je naučná, cílí na osobní rozvoj poměrně vkusnou a jednoduchou formou. Co se mi líbí a chci vyzdvihnout je, že dává nejednomu člověku sílu překonat překážky a traumata, protože se dá využít nejen v partnerském životě.
Petře, já slavím narozeniny přesně o den později. Nevím, jestli by bylo něco jinak, kdybych nastoupila do školy dřív. Možná bych jen dříve dospěla. Kdo ví. I tak tleskám, jak jste se ze "dna" dostal na vrchol. I když, co je to vrchol. :-)
Po této knížce prostě musí čtenář ještě dlouho přemýšlet a já tyto filozofické myšlenky mám upřímně ráda. :-)
Spoustu krásných myšlenek a především filozofických pohledů na lásku i problémech be vztazích. Kniha je velmi milým pohlazením po srdci a zároveň skvělou poučkou do života
Kniha Dvanáct srdcí v seznamech
2015 | 250 zákonů lásky |
2016 | Dvanáct srdcí |
2017 | 100 nejkratších cest k Tobě aneb Příběh duše |
2018 | Protože |
2019 | Cítit rozumem, myslet srdcem aneb Příběh karmy |
Velká spousta pozitivních vět a povzbudivých frází, které čas od času potřebujeme, nebo chceme slyšet všichni. A to, že autor semotamo lehce zjednodušuje, zobecňuje a klouže jen tak po povrchu je v tomto případě snadno omluvitelné. Komu jinému odpustíte jistou dávku životní naivity než tomu, kdo to s váma myslí tak dobře, jako pan Casanova.
"Někdo může být na druhé straně zeměkoule, a přesto mě mít stále ve své hlavě a srdci."