Dvojí domov (30 povídek) přehled

Dvojí domov (30 povídek)
https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72382/dvoji-domov-72382.jpg 4 33 33

Pod názvem Dvojí domov se skrývá svazek tří povídkových knih Jana Čepa. Jedná se o knihy Zeměžluč, Letnice a Děravý plášť. Jsou to drobné existenciální povídky, které nezakryjí křesťanskou orientaci autora. Třicet povídek českého autora.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvojí domov (30 povídek). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Acamar
13.01.2023 4 z 5

Soubor různě obsáhlých povídek, povětšinou výsečí všedního vesnického životaběhu obyčejných lidí, zachycující lyrickým okem milované prostředí, a citem jak prostotu života, tak tíži mnohého planého čekání na změnu, smysl či naplnění... mezitím co život sám proteče od dětství ke stáří a smrti. Existenciální, ale také plné pokorné víry a smíření. Vymyká se snad jen Děravý plášť, příběh krátkého, nešťastného vášnivého vzplanutí, jak osobněji a intenzivněji působícím obsahem, tak pražskými kulisami. Vrcholem sbírky pro mne byla povídka Josef Kratochvíl.

zdennyrakky
10.10.2021

Nejsem věřící. Ale absolutně mě to dostalo. Ne hned, musel jsem k hloubce těchto próz pročíst. A ani ne napoprvé, potřeboval jsem dvojí přečtení. Jsou to nejcitlivěji napsané prózy, s jakými jsem se kdy setkal. Plné barev, vůní a všech možných dalších vjemů. Ale hlavně - o čem tyto prózy jsou!! Pomůžou člověku srovnat si žebříček hodnot. Doporučuji každému, každému. P. S. Četl jsem ale zatím jen Letnice, ta hvězdy nedávám.


Yummymoon
08.02.2021 5 z 5

Jako bych tam byl... jako bych jimi byl.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dvojí domov (30 povídek) v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených58x
v Doporučených5x
v Knihotéce30x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x