Dybuk a ďábel přehled
David Jan Novotný
Soubor jedenácti mysticko-realistických povídek se pohybuje na hranici vážna a grotesknosti. Jejich židovští, katoličtí, protestantští či nevěřící hrdinové se setkávají se Smrtí i s anděly, s démony a dybuky v podobě zcela reálné, potýkají se s neobvyklými schopnostmi prorockými, se zázraky i s putováním v čase, s duchy dob dávno minulých, a to vše na samém počátku třetího milénia. Zázraky se dějí i dnes, i dnes se lidem zjevují andělé, i dnes k nám promlouvají duše mrtvých, neboť nevysvětlitelné, které je mezi nebem a zemí, je v tomto světě přítomno stále.... celý text
Povídky Literatura česká
Vydáno: 2017 , BránaOriginální název:
Dybuk a ďábel - O věcech mezi nebem a zemí, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dybuk a ďábel. Přihlašte se a napište ho.
Jsem nadšená! Takové skvělé povídky jsem dlouho nečetla. Moc se mi líbilo prolínání osob a míst (Beřkovice :-), Jonáš Holub, doktor Rauch) do různých příběhů, udělalo to knížku takovou celistvou. Taky jsem se bavila při odkazech na jiné knížky/místa/osoby i skutečné (Josef Chuchma, Manka Čermínová, paní Pischingerová... ), jenom škoda, že nevím, kdo byl několikrát zmiňovaný Jindřich Palec, to by určitě bylo taky zajímavé povídání... Zkrátka rozhodně doporučuju!
P.S. Na "obálce" e-knihy je jiný obrázek, dva poletující ptáci, snad holoubci z první povídky?
Kniha má jedinou chybu – obrázek na obálce. Budí dojem, že obsah bude tuze vážný, drsný, na nervy neblaze působící. Netřeba se ale báti. Jedná o čtení milé, laskavé, trochu dojemné, chytré, nápadité, vtipné, ba dokonce i třeskutě veselé (např. když se tři smrťáci hádají o nebožtíka).
Házím ti laso, kamaráde a dalších 27 eknih zdarma
29.06.2024
Kniha Dybuk a ďábel v seznamech
Část díla
2010 | Sidra Noach |
2017 | Dybuk a ďábel |
2013 | Gilgul |
2016 | Zpověď agenta StB |
2000 | Strážní andělé |
Příjemná sbírka příběhů, které se i na smrt umí dívat s humorem a laskavostí.
Doporučuji nečíst všechny povídky na jeden zátah, pak ztrácejí kvůli své podobnosti na síle.