Černá perla přehled
Cynthia Harrod-Eagles
Dynastie Morlandů série
Pátý díl historické romantické ságy vás přenese do Anglie druhé poloviny sedmnáctého století. Morlandové jsou už značně rozvětvenou rodinou, jejíž členové hrají důležitou roli v politice i v armádě. Válka skončila, ale život na Morlandu se vrací do starých kolejí jen velmi pomalu. Raplh, který se vlády nad panstvím ujal po smrtí dědečka, marně vymáhá zpět pozemky, zabavené rodině Cromwellem. Ani rodinný život mu nepřináší štěstí. Po smrti manželky postihuje nevyléčitelná nemoc i jeho syny, Ralph se pomalu smiřuje s osamělostí, ale Morland musí mít dědice. Kterou ženskou šíji ozdobí rodinný náhrdelník z černých perel? Ruth Morlandová na Shawes vychovává svou dceru Annunciatu, aniž by někomu prozradila, kdo je jejím otcem. Annunciata vyrostla v krásnou, nezkrotnou dívku, ale mladý Kit si jejist, že to bude jednou on, kdo se s ní ožení. Ruth však má s Annunciatou jiné plány. Posílá ji do Londýna kde dvoru Karla Stuarta, jenž se nedávno vrátil z vyhnanství v cizině. Chce dát Annunciatě, jediné dědičce Shawes, možnost najít si urozeného manžela a poznat jiný způsob života, než jí nabízí venkovský domov.... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 1999 , Knižní klubOriginální název:
The Morland Dynasty 5: The Black Pearl, 1982
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černá perla. Přihlašte se a napište ho.
Opět velká poklona autorce.
Další osudy členů rodiny Morlandů jsou opět velmi pestré, zajímavé, smutné i veselé. Autorce se daří i přes větší počet postav udržet příběh srozumitelný.
Dává čtenáři možnost přenést se do Anglie sedmnáctého století, porozumět lidem a jejich konání, porozumět době a tehdejším zvykům. Mám ráda beletrizovanou historii a tato je opravdu povedená.
Po krátkej prestávke som sa opäť vrátila k mojej obľúbenej historického romantickej ságe Dynastia Morlandov.
Konkrétne táto piata séria ma zaviedla do Anglicka druhej polovice sedemnásteho storočia, kde rodina Morlandov odohráva dôležitú úlohu aj pri dvore a dozvedáme sa tak trochu histórie o kráľovi Karolovi II. Príbeh opäť sleduje osudy členov tejto rozvetvenej rodiny, ich lásku, radosť, smútok, ale aj vojnu a smrť najbližších. História sa opakuje a máme tu opäť silnú ženskú zástupkyňu rodu Annunciatu, ktorá dáva príbehu určitý náboj. Autorka dokáže detailne opísať dobu, v ktorej sa príbeh odohráva, a vtiahne čitateľa do atmosféry a vtedajšej módy v Londýne.
Kniha Černá perla v seznamech
17. století ságy historické romány
1998 | Zakladatelka rodu |
2022 | Tajemství zámku Ashmore |
2016 | Za války, 1914: Sbohem, Piccadilly |
2004 | Anna |
1998 | Dvorní dáma |
Další povedený díl. Annunciata si jde za svým a nedívá se na nikoho. Pěkně vykreslené povahy postav a dění v 17.stoleti.