Údolí smrti přehled

Údolí smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37185/dynastie-morlandu-udoli-smrti-37185.jpg 5 54 54

Dynastie Morlandů série

Dvacátý díl kroniky se odehrává na samém počátku druhé poloviny 19. století nejen na Morlandu, ale i v Londýně a Manchesteru, kde žije druhá větev rodiny. ISBN 80-7176-681-X (soubor/série)

Literatura světová Romány
Vydáno: , Knižní klub

The Winter Journey, 1987

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Údolí smrti. Přihlašte se a napište ho.

likaf
03.09.2023 5 z 5

Tento díl se mi četl moc těžko - tolik krve a smrti...Doufám, že další díl bude pozitivnější.

Shardlake
04.05.2022 4 z 5

Osudy dynastie Morlandů pokračují první polovinou 19. století. Charlotte se daří zavést ve své nemocnici lepší dodržování hygienických pravidel, vybere mezi ženami pochybných mravů ty schopnější, které jsou ochotné opustit toto živobytí a začít lepší život za přísných pravidel, která určí pro bezproblémový chod nemocnice. Fany se podaří utéct od svého tyranského manžela a žije na skrytém místě. Dějem knihy se též proplétají boje Angličanů, Francouzů a Rusů na Krymu o Sevastopol a na Balaklavě. Útrapy vojáků v nemilosrdných podmínkách, při špatné hygieně a za nemocí jako je úplavice a cholera, v kruté zimě, přidávají ději na autentičnosti té doby.

nikikostadinova
08.03.2021 3 z 5

Jsem zvědavá, jak se bude příběh odvíjet dál.

Kniha Údolí smrti v seznamech