Eklektik Bastard přehled

Eklektik Bastard
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487762/bmid_eklektik-bastard-Tmq-487762.jpg 3 31 31

Sarkasticky laděné příběhy psané formou povídkového komiksu vycházejí ze života současných třicátníků žijících v Bratislavě. Společně, i když každý sám, prožívají internetovou dospělost, ačkoliv neměli internetové dětství. Autorka bujaře píše a čtenář se bujaře směje – dokud nezjistí, že tu jde o důležité věci. A potom… potom se směje dál. V této knize není třeba nic brát vážně – ani sám život! Eklektik Bastard s humorem vypráví o frustracích, seberealizaci, nadváze, stárnutí, práci v korporátech a single životě po třicítce. Osvobozující kniha, ve které zdánlivě neplatí žádná pravidla. Míchají se v ní žánry, témata, vědomá povrchnost s intuitivní hloubkou. Jediným pravidlem je tu styl. Ano, je to kniha nepřehlédnutelného stylu – literárního i životního. „Extrémně vtipná kniha, čtivá, na nic si nehraje, a to je dobře, strašně mě baví tento jazyk a styl humoru. Bavila jsem se od začátku do konce!“ – Martinus.sk „Eklektik Bastard je zatím nejlepší kniha Ivany Gibové a jedna z nejvtipnějších knih současné slovenské literatury.“ – litcentrum.sk... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Eklektik Bastard. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (7)

Zuzulet15
20.12.2022 2 z 5

Graficky nápadité, v podstate aj originálne svieže, obsahovo to ale bohužiaľ okolo mňa len tak prešumelo.. A neprišlo mi to ani vtipné ani ako generačná výpoveď.. Bude to asi podobná love and hate záležitosť ako Normal People v slovenskom merítku. Poviedky by sa mi proste skôr hodili do časopisu na pokračovanie..

Sorrow
19.08.2022 2 z 5

Hlavním důvodem, proč jsem po knize sáhla, byl fakt, že byla nominovaná na prestižní Anasoft Literu. Zajímalo mě, jak v podstatě oddychové čtení může být napsáno tak zajímavě, že si takovou nominaci zaslouží. Nebudu lhát, ze začátku jsem se s jednotlivými příběhy absolutně míjela, je ale jasné proč. Jsem sice skoro třicátník, žádný z problémů zmiňovaných v Eklektiku bastardovi se mě ale netýká - mám práci, kterou mám ráda, mám dlouholetého přítele, mám děti, mám dům - mám takový ten život, který "se očekává, že budete kolem té třicítky mít". Po polovině knihy jsem se ale zamyslela a uvědomila si, že je hrozně krátkozraké odsoudit ji jen proto, že mě se to netýká a nedokážu se s žádným mikropříběhem ztotožnit. Díky tomu jsem si pak zejména pasáže z práce v korporátu a nepříliš povedené cesty do Santiaga de Compostela hrozně užila a vlastně jsem se u nich pobavila. Objektivně je Eklektik bastard skvělá a vtipná oddechovka, kterou si užije zejména někdo, kdo se v některém z příběhů najde. Na můj vkus je možná až příliš vulgární a netrefila se mi do vkusu grafickým zpracováním, ráda ji ale dám do ruky svým bezdětným kámoškám, které od nevidím do nevidím pracují v obřích firmách a po večerech loví chlapy v baru.


Dani25
06.05.2022 4 z 5

Kniha ma pobavila, aj keď podľa mna je to “smiech cez slzy”. Autorka cez humor ukázala ťažké témy života.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Eklektik Bastard v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených37x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených1x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x