Eklektik Bastard přehled

Eklektik Bastard
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487762/bmid_eklektik-bastard-Tmq-487762.jpg 3 33 33

Sarkasticky laděné příběhy psané formou povídkového komiksu vycházejí ze života současných třicátníků žijících v Bratislavě. Společně, i když každý sám, prožívají internetovou dospělost, ačkoliv neměli internetové dětství. Autorka bujaře píše a čtenář se bujaře směje – dokud nezjistí, že tu jde o důležité věci. A potom… potom se směje dál. V této knize není třeba nic brát vážně – ani sám život! Eklektik Bastard s humorem vypráví o frustracích, seberealizaci, nadváze, stárnutí, práci v korporátech a single životě po třicítce. Osvobozující kniha, ve které zdánlivě neplatí žádná pravidla. Míchají se v ní žánry, témata, vědomá povrchnost s intuitivní hloubkou. Jediným pravidlem je tu styl. Ano, je to kniha nepřehlédnutelného stylu – literárního i životního. „Extrémně vtipná kniha, čtivá, na nic si nehraje, a to je dobře, strašně mě baví tento jazyk a styl humoru. Bavila jsem se od začátku do konce!“ – Martinus.sk „Eklektik Bastard je zatím nejlepší kniha Ivany Gibové a jedna z nejvtipnějších knih současné slovenské literatury.“ – litcentrum.sk... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Eklektik Bastard. Přihlašte se a napište ho.

strbkav
29.11.2024 2.5 z 5

po knihe som siahla na odporúčanie, avšak bola som sklamaná. Možno som ju nepochopila, ale prišla mi nútená, miestami zbytočne vulgárna a nezanechala vo mne žiadnu emóciu okrem potešenia, že som ju dočítala, čo bol trochu boj.

Zuzulet15
20.12.2022 2 z 5

Graficky nápadité, v podstate aj originálne svieže, obsahovo to ale bohužiaľ okolo mňa len tak prešumelo.. A neprišlo mi to ani vtipné ani ako generačná výpoveď.. Bude to asi podobná love and hate záležitosť ako Normal People v slovenskom merítku. Poviedky by sa mi proste skôr hodili do časopisu na pokračovanie..

Sorrow
19.08.2022 2 z 5

Hlavním důvodem, proč jsem po knize sáhla, byl fakt, že byla nominovaná na prestižní Anasoft Literu. Zajímalo mě, jak v podstatě oddychové čtení může být napsáno tak zajímavě, že si takovou nominaci zaslouží. Nebudu lhát, ze začátku jsem se s jednotlivými příběhy absolutně míjela, je ale jasné proč. Jsem sice skoro třicátník, žádný z problémů zmiňovaných v Eklektiku bastardovi se mě ale netýká - mám práci, kterou mám ráda, mám dlouholetého přítele, mám děti, mám dům - mám takový ten život, který "se očekává, že budete kolem té třicítky mít". Po polovině knihy jsem se ale zamyslela a uvědomila si, že je hrozně krátkozraké odsoudit ji jen proto, že mě se to netýká a nedokážu se s žádným mikropříběhem ztotožnit. Díky tomu jsem si pak zejména pasáže z práce v korporátu a nepříliš povedené cesty do Santiaga de Compostela hrozně užila a vlastně jsem se u nich pobavila. Objektivně je Eklektik bastard skvělá a vtipná oddechovka, kterou si užije zejména někdo, kdo se v některém z příběhů najde. Na můj vkus je možná až příliš vulgární a netrefila se mi do vkusu grafickým zpracováním, ráda ji ale dám do ruky svým bezdětným kámoškám, které od nevidím do nevidím pracují v obřích firmách a po večerech loví chlapy v baru.

Kniha Eklektik Bastard v seznamech

slovenská literatura komiksy