Ekonomické problémy socializmu v SSSR / XIX. sjazd Komunistickej strany Sovietskeho sväzu: Prejavy a dokumenty přehled
Josif Vissarionovič Stalin (p)
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ekonomické problémy socializmu v SSSR / XIX. sjazd Komunistickej strany Sovietskeho sväzu: Prejavy a dokumenty. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Ekonomické problémy socializmu v SSSR / XIX. sjazd Komunistickej strany Sovietskeho sväzu: Prejavy a dokumenty v seznamech
1950 | Otázky leninismu |
1972 | Teherán - Jalta - Postupim |
1949 | Spisy - svazek 1 |
1949 | Spisy - svazek 2 - 1907-1913 |
1949 | Rozhovor s anglickým spisovatelem H. G. Wellsem |
Stalin došel na konci svého života neuvěřitelného poznání a výborné ideje, která mu a obyvatelům Východního bloku nebyla dopřána provést: Plánovaná ekonomika má tolik chyb, že ji Stalin chtěl nahradit regulovaným tržním hospodářstvím. Také se snažil o politické uvolnění. Přesně podle jeho vzoru se ubírá politika ČLR od 90. let minulého století. Kdyby Stalin žil o 5 let déle, mohly přežít desítky tisíc politických obětí a svět mohl poznat mnohem lepší systém než kapitalismus. Škoda.