Eldest přehled
Christopher Paolini
Odkaz Dračích jezdců série
2. díl z tetralogie Odkaz Dračích jezdců Ve druhém díle se Eragon se svojí dračicí Safirou vydává do elfského města Ellesméry, aby se naučil kouzlit a bojovat, což je pro Dračího jezdce životně důležité. Eragona čeká jedinečná cesta plná dobrodružství, ale jeho mysl neustále sužuje zmatek a nejistota, protože neví, komu může věřit. Nechte se i vy pohltit napínavým příběhem o dracích, čarodějích a odvážných hrdinech, zaposlouchejte se do charismatického hlasu Martina Stránského, díky němuž před vámi všechny fantastické postavy doslova ožijí.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno:Originální název:
Eldest, 2005
Interpreti: Martin Stránský
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Eldest. Přihlašte se a napište ho.

Velice se mi to líbilo. Fakt super. Za mě to bylo dlouhé tak akorát. Přečetla jsem to vcelku rychle

Je to young adult, ale bylo to až moc předvídatelné. Elfové protivní chytrolíni tak správňáčtí, až to bylo k nesnesení. Hodně boje nebo připrav na střet a kloudně nic jiného kolem, což je zvlášť u takové stopáže k pozastavení. Hlas Martina Stránského opět hodně dobrý, jen v rolích některých žen nebo naopak tvrďáckých chlapů na hranici parodie. Svádí k tomu ale i patos jazyka v dialozích a promluvách. No, asi to jednou doposlouchám, ale rád si dám před další knihou chvíli pauzu.
Kniha Eldest v seznamech
v Přečtených | 7 660x |
v Mé knihovně | 2 006x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
draci elfové magie, kouzla trpaslíci americká literatura pro dospívající mládež (young adult)Autorovy další knížky
2004 | ![]() |
2012 | ![]() |
2006 | ![]() |
2020 | ![]() |
2009 | ![]() |
Výborne pokračování, které muselo přijít a poodhalit nám další tajemství a divy dračí země a jejich neméně odvážnějších obyvatel. Další cestování a dobrodružství se Safirou je jejím jezdce Eragonem. A konečně prošla na řadu další zajímavá postava a to Murtagh, který tomuto příběhu zas přidá na jedinečnost. Tato série nabírá na obratkach a já muzi říct pouze " jen tak dál ".