Pokrevní poselství přehled
Jiří Dittrich
Alex si myslel, že má válku proti bratrovi vyhranou, ovšem osud tomu chce jinak. Bratři jsou totiž spjati sudbou, která nelítostně váže jejich životy. Alex se snaží zjistit, jak onu sudbu zlomit, zatímco Zek zůstává v ústraní. Nebojuje se, ale ulice města se i tak plní strachem. A jakmile je město napadeno Zekovou družinou, Alex vytuší, že ačkoli se nemohou s bratrem zabít, Zek plánuje něco velkého. Něco, co nejen město zničí, ale obrátí ho proti sobě samotnému. A jestli Alex včas nezjistí odpovědi na své otázky, i bez jeho smrti si Zek město podrobí do posledního živého člověka. Včetně Alexe…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pokrevní poselství. Přihlašte se a napište ho.
Tímhle dílem se to zlomilo. U prvního a druhého jsem si vždy našla poměrně dost much, ale tohle bylo něco úplně jiného. Začala jsem číst v pátek a v pondělí dočetla, nemohla jsem to přestat hltat. I přes to, že tam bylo pár opakujících se šablon, příběh šel neustále kupředu a mě jako čtenáře zajímalo, co vlastně se Alex a ostatní dozvědí, a jak se z celé té situace dostanou. Atmosféra byla temnější, prostředí drsnější, postavy vykreslenější. Konec tedy končí totálně otevřeně, to jsem vytočená až na půdu, ale snad se brzy dočkám pokračování. Zatím nejlepší díl ze série!
Páni... Tenhle díl se četl snad sám, přečetla jsem ho rychleji než první dva předešlé. Za mě super, je znát, že se autor vyvíjí a to za mě správným směrem. Moc se mi líbilo, že jsem se zase dozvěděla něco nového o říši, rituály, oslavy, ... Přiznám se, že i slza ke konci ukápla a doufám, že bude co nejdříve další díl. Nemám ráda otevřené konce :D
Kniha Pokrevní poselství v seznamech
česká fantasy pro dospívající mládež (young adult)
2016 | Elementum |
2018 | Tajemství sudby |
2020 | Pokrevní poselství |
2024 | Symbol střetnutí |
V třetím dílu je autor už konečně více vypsaný a už to není taková hrůza jako předchozí díly. Každopádně je zde zbytečně moc vaty a kniha se dala klidně o třetinu zkrátit. Jsem zvědav na další díl, ale nečekám od něho žádné zázraky. Docela se divím, že tuto sérii Epocha vůbec vydala, když odmítla jiné IMHO daleko lepší série (např. Věčné Mlhy).