Endymionův vzestup přehled

Endymionův vzestup
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542094/bmid_endymionuv-vzestup.jpg 4 70 70

Opět zavítáme do spletité budoucnosti, jež se zrodila z chaosu po zániku lidské Hegemonie, budoucnosti ovládané katolickou církví a umělými inteligencemi Technojádra. Znovu nás pohltí propletené příběhy Raula Endymiona a Aeney, mladé ženy zrozené ze spojení lidské matky – Browne Lamie – a reinkarnace Johna Keatse v těle kybrida. Aenea je ve vesmíru něčím novým, bodem, v němž se stýkají odlišné formy existence. Byla pověřena mimořádně obtížným úkolem – přesměrovat vývoj lidského druhu.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Rise of Endymion, 1997


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Endymionův vzestup. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (13)

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Tak mám kompletní Kantos Hyperionu za sebou a přestože nehodnotím poslední díl pěti hvězdami, tak nezklamal a výsledný dojem ze série je někde na pomezí "dobrý" a "skvělý".
Po Endymionu js se těšil na další akcí nabitou knihu s honičkami vesmírem ve skvělém tempu a navíc s filozofickým přesahem. Bohužel jsem dostal jen část řečeného. Filozofický přesah tu je, akce už tolik ne. Celkově bylo podle mě tempo příběhu největším kamenem úrazu této knihy. Hodně se to vleče, hodně se opakuje, hodně se vysvětluje. Je tu spousta postav, které jsou představeny na různých planetách a ve výsledku mají zcela zanedbatelnou roli. Osobně mi ani moc nesedl ještě větší příklon k soft stránce sci-fi. Tady už šlo zcela jasně o určitý druh vesmírné magie.
I přes všechna negativa se najde i mnoho věcí, které mě na knize bavily. Užíval jsem si prohnilost katolické církve. Kdykoliv se objevil Štír, stálo to za to a biosféra byla také úžasná. I zakončení příběhu hodnotím spíše pozitivně. Líbilo by se mi trochu temnější a trochu překvapivější. Přeci jen to, co Raula trápilo snad od poloviny knihy bylo průhledné jak sklo.
Jak Hyperion, tak Endymion se mi líbily víc, ale tohle bylo pořád lepší, než Pád Hyperionu. Myslím, že 4* tady padnou jak ulité. V budoucnu se nebudu bránit přečíst sérii znovu, považuji ji za top sci-fi záležitost i když bezchybná samozřejmě není.

hoku
01.11.2022 4 z 5

Tak jako u všech knih jsou pasáže které mě bavily a pasáže které mě nebavily... Závěr knihy mě bavil, čajový dýchánek u vyvrženců už tolik ne.. První třetina R. Endymionova pobytu na planetě tien shan byl v podstatě popis pohoří, řek, jezírek, měst.. což bylo pro mě utrpení...
Na spoustu nezodpovězených otázek odpověd nakonec ani nedostanete... R. Nemes furt dostává na prdel.... Knihu i tak doporučuji pořád je to velmi kvalitní kniha.....


mirRa_cze
24.08.2022 4 z 5

Na mě asi až příliš filosofické zakončení série, přesto ale vynikající kniha.

Mám-li hodnotit všechny 4 knihy najednou, jedná se o skvělou sérii. Z mého skromného pohledu je to jedno z mála sci-fi, které má skutečnou uměleckou hodnotu - rozumějte, je to opravdová literatura. Styl psaní je na velmi vysoké úrovni a jednotlivé postavy jsou velmi realistické, zápletky nadmíru zdařené a celý vesmír sám o sobě zajímavý a autor velmi umně postupně odhaluje jeho tajemství.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Kouzlo polární záře, Krvavá spása a další knižní novinky (39. týden)

22.09.2024


Knižní novinky (5. týden)

31.01.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Endymionův vzestup v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených89x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených6x
v Knihotéce86x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit31x

Autorovy další knížky

Dan Simmons
americká, 1948
2007  89%Terror
1996  88%Hyperion
2010  81%Hladové hry
2012  83%Temné léto
2010  93%Kantos Hyperionu
Skrýt reklamy