Případ černého kočáru přehled
Nancy Springer
Enola Holmesová série
< 7. díl
Sedmý napínavý případ mladší sestry Sherlocka Holmese. Do Sherlockovy kanceláře přijde slečna Leticie Gloverová, která zoufale touží zjistit více o osudu své sestry-dvojčete. Od jejího manžela, hraběte z Dunhenche, dostala strohý dopis oznamující její úmrtí. Jenže Leticie je přesvědčená, že její sestra žije. Enola se i přes Sherlockovy protesty pouští do pátrání a stopy ji dovedou až k podivnému černému kočáru, který se zjevuje uprostřed noci. Odhalí jeho tajemství? S pomocí mladého vikomta Tekewsburyho, markýze z Basilwetheru, se jí to určitě podaří!... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Fragment (ČR)Originální název:
Enola Holmes and the Black Barouche, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Případ černého kočáru. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Tento díl byl skvělý. Moc mě bavilo, že konečně Enola spolupracovala s Sherlockem a to doopravdy. A návrat Tewkyho byl skvělým zpestřením.
Bylo to zábavné a napínavé jako předchozí díly, jenže mi chybělo to dopisování s matkou. A taky mi přišlo že toho o jejím zmizení mohli napsat víc. Ale jinak úžasné 5/5
Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)
25.08.2024
Kniha Případ černého kočáru v seznamech
Londýn 19. století záhady americká literatura Sherlock Holmes šifry pro dívky únosy soukromý detektiv
2020 | Případ pohřešovaného markýze |
2021 | Případ levoruké dámy |
2022 | Případ zlověstných kytic |
2023 | Případ růžového vějíře |
2023 | Případ tajemné krinolíny |
Jako každý díl Enoly i tento byl úžasný. Za mě zatím asi nejlepší díl, hlavně kvůli Sherlockovi