Eragon přehled
Christopher Paolini
Odkaz Dračích jezdců série
Jeden chlapec, jeden drak, svět dobrodružství… Chudý farmářský chlapec Eragon najde v Dračích horách modrý kámen, z něhož se vyklube dračí mládě - Safira. Spolu se vydají na nebezpečnou cestu královstvím ovládaným králem, jehož zlo nezná mezí. Dokáže Eragon naplnit své předurčení a převzít břímě legendárních Dračích jezdců? Osud království možná leží v jeho rukou...... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno:Originální název:
Eragon, 2002
Interpreti: Martin Stránský
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Eragon. Přihlašte se a napište ho.

Skládám poklonu před panem Paolinim
v 15ti letech napsat něco co čtenáře vtáhne do děje tak že musí přečíst všehny knihy je vážně úžasné většina fantasy nedočtu protože mně nudí
ale tady se stále něco děje tkže nemusím přeskakovat kapitoly
Děkuji mnoho panu Paolinimu

Toto pomerne nové dielo ( originál z r 2002) s kľudom môžem zaradiť medzi klasiku fantasy žánru. Kniha nesie znaky starej školy fantasy literatúry aj keď ju napísal "násťročný" spisovateľ. Má všetko čo má mať dobrá fantasy, Kvalitný príbeh, putovanie hrdinu, boj, kopec nepriateľov, a nádhernú mapu. Príbeh je síce písaný pre mladších čitateľov, v celej knihe som nenašiel nič drsné nad rámec adult čitateľov. Hlavnú postavu si hneď obľúbite, jej transformáciu z obyčajného chlapca na mocného muža, keď sa z outsidera stáva veľká osobnosť je základ hrdinskej fantasy, aj ostatné postavy sú pekne podelené do kategórii. Kniha ma bavila a môžem len odporúčať.
Pravidla hry, Léčebna a další knižní novinky (15. týden)
07.04.2024
Literární festival Humbook se blíží
06.10.2016
„Rady do života - dbejte jich a budou vám k užitku. 1. Nedovolte žádnému člověku ovládat vaši duši a tělo. 2. Věnujte zvláštní pozornost tomu, aby vaše myšlení zůstalo svobodné. Někdo může být svobodný a přesto bude svázaný pevněji než otrok. 3. Věnujte lidem svoji pozornost, ale ne své srdce. 4. Projevujte úctu těm, kdo mají moc, ale nejděte slepě v jejich stopách. 5. Usuzujte logicky a s rozumem, ale svůj názor neříkejte nahlas. 6. Před nikým se neponižujte ať je jeho hodnost či postavení jakékoliv. 7. Buďte ke všem spravedlivý, nebo budou žádat pomstu. 8. Buďte opatrní na své peníze. 9. Držte se svého přesvědčení a ostatní vám budou naslouchat. 10. Co se týče lásky, má jediná rada zní být upřímný, to je nejmocnější nástroj jak odemknout srdce, nebo dostat odpuštění. To je vše co vám chci říct.“
Kniha Eragon v seznamech
v Přečtených | 10 415x |
v Mé knihovně | 2 416x |
draci elfové kouzla zfilmováno dospívání pro dospívající mládež (young adult) fantasy hrdinská fantasyAutorovy další knížky
2004 | ![]() |
2012 | ![]() |
2006 | ![]() |
2020 | ![]() |
2009 | ![]() |
První dílů "Odkazů dračích jezdců" jsem četla už před velmi dávnou dobou a stejně jako ostatní díly mě tahle série uchvátila.
Nyní pořízeno do své knihovničky v podobě audioknihy.
Martin Stránský si vzal "Eragona" na starost a odvedl velmi dobrou práci. Tempo je hodně pomalé a jako čtenář jsem si musela někdy dát pauzu, než jsem pokračovala dál.
Jelikož se jedná o počátek série, nečekejte tam tolik akce a napětí, naopak se to hemží popisem činnosti jednotlivých postav.
K tomu autor klade velký důraz na vztah mezi jezdci a jejich draky.
Moc hezké čtení :)