Facky z Marsu přehled
Pavel Tomeš
Kromě sžíravé obžaloby všeho, co se nemůže bránit, obsahuje spoustu praktických informací pro život. Od návodů, jak se dokonale pomstít komárovi nebo upírovi, přes recepty, jak si v manželství udržet dobrou náladu až po šokující zpovědi, vánočního kapra, boha nebo ženy na rodičovské dovolené.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Facky z Marsu. Přihlašte se a napište ho.
Kniha (krom jiného) obsahuje i několik užitečných návodů. Například jak správně napsat knižní recenzi. Tak si to zkusím (viz vzor str. 21):
Kniha Facky z Marsu je prvotinou Pavla Tomeše. Je to bez diskuzí to nejlepší, co do doby vydání tohoto díla napsal. Kniha má svoje silné i slabé stránky, ale na druhou stranu na to, že jde o fejetony, se to čte jedna báseň. Pan Tomeš píše velmi často o svém pohledu na věc a mnohdy se dostává do komplikovaných situací, které víceméně obratně řeší, i když to, co provádí vlastní manželce na str. 86 a 124, ho bude stát některé čtenářky. Kniha nabízí kromě potřebné dávky napětí (str. 10, str. 13), sexu (ob dva fejetony) i osobitého humoru (každý si to svoje určitě najde) také některé zajímavé zárodky myšlenek (str. 117). Ti, kteří chodí do práce a jejichž čas je vzácný, mohou s klidným svědomím přeskočit úvod (str. 7) a obsah (na konci, stejně jste to už celý četli). Kniha má také hezkou obálku, i když není úplně jasné, čí jsou ty rozbité brýle, co se válí na povrchu Marsu. A to se bohužel ani po přečtení díla nedozvíte.
POZOR SPOILER: A na konci nikdo neumře :-)
Mě se prostě humor pana Tomeše líbí a pořád se při čtení skvěle bavím. Obzvlášť Hynek (aneb živě z místa), ten u nás doma skoro zdomácněl (až si říkám, jestli mu u nás taky nepořídit papuče)... U zpráv si z vysílání "živě z místa" děláme srandu všichni, včetně dětí :-)
Kniha Facky z Marsu v seznamech
2021 | Až na ten konec dobrý |
2015 | Tohle lidi hodně berou |
2023 | 13! |
2012 | Zápisky malého tyranosaura: dalších 77 fejetonů z týdeníku Sedmička |
2010 | Facky z Marsu: 77 fejetonů z týdeníku Sedmička |
Příjemné počtení - fejetony lepší i horší. Někdy jsem se i docela nahlas zasmál - zejména při podařených pointách některých kousků. Občas je z toho cítit snaha být vtipný za každou cenu, což se ne vždy úplně podaří, ale v součtu příjemná oddechovka. Četl jsem to v roce 2020 a jen se opakovaně potvrzuje, že "vzorce" chování politiků se absolutně nemění a je jedno, kdo vládne a o kom konkrétně se píše (viz obsah mnoha fejetonů s politickým tématem).