Falzifikace a falzifikátoři českých dějin přehled

Falzifikace a falzifikátoři českých dějin
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113832/bmid_falzifikace-a-falzifikatori-ceskych-YsA-113832.jpg 4 10 10

Agape Brno na četné intervence vydalo znovu dotisk knihy Falsifikace a falsifikátoři českých dějin, tj. jiného výkladu některých událostí českých dějin než je běžně uváděn. Výklad je zaměřen na zamlčovaný duchovní rozměr historických událostí. Obsah kapitol: Sámo nebyl kupec! Přemysl nebyl zemědělec! Metoděj byl křesťan jiného než franského typu! Za vraždou Ludmily a Václava nestála Drahomíra! Zapomínaný mimořádný svatý Prokop. Zatajovaný rozměr Karla IV. Duchovní příčina husitství. Zasloužilý podivín Rudolf II. Bitva na Bílé hoře byla spíše vítězstvím českého národa. Národní obrození bylo skutečným zázrakem. Rakouskou monarchii zničil František Josef I. Československo nevzniklo v důsledku českého odboje v 1.světové válce. První republika byla duchovním krachem. Jen duchovní Češi vykonávali za okupace odboj! Padesáté roky, trest za ztrátu intuice českého národa. Rok 1968 – procítání duchaprázdných z nepříčetnosti! Konsolidace byla rozkladem duše českého národa! Rok 1989 nebyl revolucí, jen proměnou materialistické terminologie. Bude muset přijít velká krize konzumního člověka? Průběh českých dějin je vyložen jako boj duchovního jádra českého národa, které se odvažuje mít Pravdu proti církvi, straně, většině a druhou „pragmatickou“ částí, která se chce „výhodně“ mýlit s většinou a momentální mocí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Falzifikace a falzifikátoři českých dějin. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Sára073
24.07.2023 5 z 5

Kniha, ke které se opakovaně vracím. Je nabitá informacemi, od našich počátků až po 20. století, často utajovanými, které se člověk jinde nedozví. Vše je z duchovního nadhledu, jde po smyslu našich dějin, kterým je náš duchovní vývoj a hledačství Pravdy. Autor čerpá z akaši (boží paměti).

malysek
15.10.2022 odpad!

"Jiskra víry je nebezpečná v hlavě plné slámy".


honajz
16.04.2018 2 z 5

Některé myšlenky knihy jsou velmi zajímavé a podnětné, dobré je, že vychází i ze známých historických fakt. Která se snaží po svém domýšlet. V čemž právě tkví problém knihy, protože při snaze o jiný pohled na dějiny se již nemůžete opřít o fakta a jde o nepodloženou teorii. Záleží pak na čtenářích, jak ji přijmou. Zpočátku mne zajímavé a nové pohledy na otázky českých dějin bavily, ale časem se přece jen začne autor až moc opakovat, přibývá esoterických výkladů, kosmických sil, trochu násilně pospojovaných náhod a událostí, a také kurzívou nebo tučně psaných vět, někdy i velkým písmenem, a přece jen to začíná připomínat leták světelných lidí nebo jak si říkají. Neříkám, že by kniha nebyla podnětná, ale potěšilo by mne, kdyby se autor trochu krotil v emocích a nesnažil se každé své zjištění, jež pokládá za převratné, čtenáři vnutit div ne násilím.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Falzifikace a falzifikátoři českých dějin v seznamech

v Přečtených11x
v Doporučených1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit6x