Fantastická zvířata a kde je najít přehled

Fantastická zvířata a kde je najít
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202762/bmid_fantasticka-zvirata-a-kde-je-najit-NYr-202762.jpg 4 2458 2458

Alespoň jeden výtisk knihy Fantastická zvířata a kde je najít vlastní téměř každá kouzelnická domácnost v celé zemi. Nyní, po omezenou dobu, mají i mudlové příležitost zjistit, kde žije pětinoh, čím se živí kluběnka a proč není dobrý nápad nechávat za dveřmi mléko pro bodloše. Fantastická zvířata a kde je najít je učebnice zmiňovaná v sáze J. K. Rowlingové o Harrym Potterovi. Jejím fiktivním autorem je pan Mlok Scamander. Kniha pojednává o fantastických zvířatech kolem světa.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Fantastic Beasts & Where To Find Them, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fantastická zvířata a kde je najít. Přihlašte se a napište ho.

Margherita_N
13.09.2024 5 z 5

Před pár dny jsem se podívala na třetí filmový díl Fantastických zvířat, takže byl nejvyšší čas konečně přečíst i knihu. Nepíšu knižní předlohu, protože jí není. Tahle publikace bradavické knihovny je seznamem kouzelných zvířat s jejich krátkým popisem a občas i informací o tom, kde je možné je najít. Je to zároveň učebnice Harryho Pottera s několika jeho ručně psanými poznámkami, pár jich načmáral i Ron Weasley. Většinou měli výhrady k autorově klasifikaci nebezpečnosti některého z kouzelných tvorů nebo poznámky k tomu, že některou z pasáží určitě nečetl Hagrid, který vidí i ty nejnebezpečnější tvory jako roztomilé mazlíčky. Moc milá knížka, a ač to s ní nesouvisí, doufám, že bude časem pokračovat i filmová série o autorovi Mloku Scamanderovi a jeho příběhu s fantastickými zvířaty, ve kterém potkáváme Brumbála, Grindelwalda, Aberfortha i spousta nových postav.

felixrr
08.09.2024 4 z 5

Povedená rychlovka, psané poznámky jsou skvělé. Verze s obrázky musí být ještě o stupeň lepší.

Kleo99
03.09.2024 4 z 5

Když jsem se rozhodoval, jaké vydání Fantastických zvířat si pořídit do své skromné sbírky, měl jsem dlouho v hledáčku vydání z roku 2013. Nakonec jsem se však rozhodl pro to ilustrované a jsem moc rád, že se tak stalo. Nádherné kresby Olivie Lomenech Gillové zcela předčily má očekávání a dokonale doplnily jinak velice skromný text. Byl bych ocenil obsáhlejší povídání o jednotlivých tvorech případně nějakou tu "historku z natáčení" z úst (či pera?) Mloka Scamandera, ale bohužel. Čtenáři běžných vydání bez ilustrací jsou o mnohé ochuzeni a chápu, že na ně tak kniha nemusela udělat velký dojem. Každopádně jsem však rád opět zavítal do známého kouzelnického světa a seznámil se s novými zajímavými a nevšedními tvory.

Knižní novinky (15. - 19. květen)

16.05.2017

20 knih, které si uživatelé chtějí koupit

21.11.2016

Kniha Fantastická zvířata a kde je najít v seznamech

v Přečtených3 853x
v Knihotéce1 364x