Farma zrůd přehled

Farma zrůd
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538964/bmid_farma-zrud.jpg 5 54 54

Hank Giorgio série

< 2. díl

Sugar. To jméno zní sladce. Ale smrt sladká není. A Sugar je mrtvá… Hank Giorgio a Larisa Kramer jsou povoláni k případu, který bude osobnější, než si na první pohled mysleli. Nejde jen o to, že zavražděná je Larisinou milenkou. Ozývá se minulost, která chce Hanka uštknout jako jedovatý had. Minulost, kterou se rozhodl ignorovat. Minulost, díky které budou umírat další lidé.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Farma zrůd. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (14)

Marry123
12.09.2024 5 z 5

(SPOILER) Tohle byl masakr, jako, haló. Smekám klobouk. Jestli mě první díl bavil, tenhle mě odrovnal. Farma zrůd se to nejmenuje jen tak. Vážně masakr. Díky skokům v ději mezi kapitolami mi Hank hned na začátku malém způsobil infarkt. A to co následovalo pak? Jízda jako blázen, pohled do minulosti za starým případem, seznámení s Hankovym starým parťákem Rayem, pak Larisa, pak ten hajzl Finister, a abych nezapomněla Mario je taky pěknej řízek teda... Ježíši, a pak to zase zabije telefonát od Mariny :D Jako vážně? A aby toho málo nebylo v epilogu lehké nakopnutí alá, přečtěte si "Nikdy se nepřestala usmívat" protože to nejspíš může mít nějakou úzkou souvislost se záhadným případem Fotografa kterej Hank ještě nerozkousnul... Tak teda díky :D AMEN

nela3812
12.08.2024 4 z 5

Další skvělý počin z pera českého autora! Na jednu stranu mě až děsí autorova fantazie, na druhou stranu se však musím ptát - kdy nás čeká pokračování? Tahle série je jedna z mých závislostí.

Než jsem se do pokračování pustila, měla jsem možnost přečíst si několik komentářů a reakcí na první díl. A narovinu - Hanka buď milujete nebo nenávidíte. Jiná možnost tady není. Je to originální postava ve všech směrech, které autor vetknul schopnost rychle a přesně analyzovat situace, vytvářet okamžitá rozhodnutí a neprojevovat emoce. Navíc měří skoro dva metry a vypadá jako kolohnát. Ale stejně je setsakra sympatický, když s chladnou hlavou řeší další nechutné vraždy.

Baví mě, že začínáme přesně tam, kde jsme v jedničce skončili. Vezeme se tak hned od začátku na velmi příjemném tempu příběhu, který sice tentokrát graduje o něco pomaleji, avšak musím konstatovat že mnohem brutálněji. Už tehdy jsem nad vraždami kroutila hlavou a nevěřila bych, že to lze dotáhnout na ještě vyšší úroveň. A proto, ač se to zdá krajně nevhodné, je nutno smeknout klobouk před promyšlenou zápletkou a napínavým případem, který autor vytvořil. Pohltí vás, znechutí vás - z hlavy to jen tak nedostanete. A přesně takhle to má vypadat.

Napínavé čtení plné dechberoucích zvratů, nechutných zjištění a originálního vyšetřování. Mě tenhle novodobý, vylepšený Sherlock opravdu baví!

Pokračování série se povedlo. Moc doporučuji.


Dydy7
08.01.2024

Farma zrúd je druhý diel zo série s detektívom Hankom Giorgiom a za prvou časťou v ničom nezaostáva. Hank opäť všetko rieši totálne bez emócií, ale snaží sa viac zapájať svoj humor, ktorý nie vždy všetci pochopia. Nemá to chybu.

Kniha začína presne tam, kde skončila prvá časť "Mrtvé ženy", preto odporúčam prečítať najskôr tú, inak by to nebol plnohodnotný zážitok.

Dozvedáme sa viac z Hankovho súkromia a aj zo súkromia jeho kolegov. Hlavný prípad je oveľa viac osobnejší ako minule. Záporák ešte nechutnejší. Prostredná časť príbehu sa odohráva v minulosti, kde sa dozvieme ako to celé začalo a prečo sa všetko deje. Opäť je to drsné, brutálne a nie pre slabé žalúdky. Hlavne, keď objavia farmu...

Dej sa síce rozbieha pomalšie, ale postupne všetko vygraduje vo výbornom finále. Na konci nám vznikne aj jedno zaujímavé spojenie, ale nechcem veľa prezrádzať.

Taktiež som veľmi zvedavá na to, kto je ten záhadný "Fotograf". Snáď sa odpovede na túto otázku dozvieme v nasledujúcej knihe. Dúfam, že si ju už čoskoro budeme môcť prečítať. V doslove autor Martin Štefko prezrádza, že už pracuje na treťom pokračovaní a ja sa ho už nemôžem dočkať.

Kniha je veľmi pútavo písaná a opäť môžem len a len odporúčať.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Povídky, které pomáhají a další knižní novinky (34. týden)

21.08.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Farma zrůd v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených56x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce79x
v Chystám se číst30x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech1x