Faust (1982) | Databáze knih

Faust přehled

Faust
https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85397/faust-85397.jpg 4 761 761

Filozofické drama, rozvíjející se na pozadí staré báje o úmluvě člověka s ďáblem, ztvárňuje v prvním dílu příběh tragické lásky, viny a vykoupení a ve druhém příběh tragického hledání smyslu života a životního vykoupení.

Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: , Odeon

Faust, 1832

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Faust. Přihlašte se a napište ho.

Denethor_I
21.02.2025 5 z 5

Srdcovka. Jsou knihy, které vás baví, a pak jsou knihy, které se vám dostanou pod kůži – a tahle patří mezi ně. Nejen příběhem, ale celkovým dojmem, jazykem a atmosférou. Tohle je kniha, která má duši.

Už od první stránky jsem měl pocit, že vstupuji do očarovaného světa, který mě vtáhne a nepustí. Jazyk je nádherný, bohatý a překlad je naprosto brilantní – něměcky sice trochu umím, ale netroufám si číst v tomto jazyce. Každá věta má svůj rytmus, melodii a hloubku.

Co se týče samotného příběhu – ano, není to úplně snadná četba, ale každý řádek stojí za to. Některé pasáže jsem si četl vícekrát jen proto, abych si je mohl znovu vychutnat. A Mefistofeles? Jeden z nejlepších literárních antihrdinů vůbec. Mistr manipulace, ironie a humoru, ale zároveň postava, která vás nutí přemýšlet.

Tahle kniha není jen o čtení, je to zážitek. Je to příběh, který přetrval staletí a pořád má co říct. A pokud máte rádi literaturu, která vás donutí se zamyslet a občas vás dokonale rozloží, tak tohle je must-read. Bez debat.

Afareus
16.10.2024 5 z 5

Zde je možno najít onen očarovaný svět!! Překlad je absolutně geniální, prvotřídní. Upřímně ani nelituji, že neumím německy, tohle je perla :)) "Což nejvyšší se touhou rozhořev, nestrhnu v život božský onen zjev?"

katerina3502
04.03.2024 3 z 5

Pro mne velmi náročné čtení, myšlenka a příběh na zamyšlení, ale není lehké číst ve verších a pobrat všechny odkazy na antické bohy apod...

Lvi na výsluní a další knižní novinky (22. týden)

29.05.2022

Tři desítky nových eknih zdarma ke stažení

22.03.2021

Knižní novinky (16. týden)

14.04.2019

Nic není ubožejšího než ďábel, který si zoufá.

Jeť dlouhé umění a krátké naše žití!

Kniha Faust v seznamech

v Přečtených1 273x