Slaměná vdova přehled
Ellis Peters (p)
Inspektor Felse odjel pracovně do města, syn Stud je v Oxfordu a Clara Felsová zůstává v den svých čtyřicátých narozenin sama. Přepadá ji pocit, že ji nečeká nic mimořádného, žádný zvláštní životní zvrat ani dobrodružství. Stačí však vyjít z vlastního domu a ocitne se rovnou uprostřed záhady, zločinu a spletitých lidských vztahů. Jaké asi tajemství skrývá dům na útesu, kde do tmy svítí osamělé okno? A jak si poradí ,,slaměná vdova“ v nebezpečných a nevypočitatelných situacích?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2000 , VyšehradOriginální název:
The Grass-Widow´s Tale, 1968
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slaměná vdova. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Slaměná vdova v seznamech
detektivní a krimi romány anglická literatura Velká Británie policie zločiny vdovy krimi
2005 | Nebeský strom |
2005 | Zázrak svaté Winifredy |
2005 | Jeden mrtvý navíc |
2004 | Pokání bratra Cadfaela |
2004 | Neobyčejný benediktin: Advent bratra Cadfaela |
Další z vynikajících detektivek mé oblíbené autorky. Zpočátku jsem se obával, že příběh tematicky vybočuje z okruhu detektivek, které mám v oblibě. V průběhu děje ale dochází v příběhu k překvapivému zlomu, a já konečně zjišťuji, že kniha přece jen odpovídá mému vkusu, byť z obvyklého rámce zvláště zpočátku poněkud vyčnívá. Možná, že o to víc byla pro mne zajímavější. Zhruba 170 stránek napínavého textu, 24 hodin, a já jdu do knihovny knížku vrátit zpátky, a podívat se, mají li pro mne nachystaný další podobný bombónek. Postavu Bunty mám moc rád.
[OA]