Filozofie nemocí: uzdravování psychickými prostředky přehled
Petr Novotný
Proč je nemoc chytřejší než medicína? Jak se lze uzdravit psychickými prostředky? Lze nemocem spolehlivě předcházet? Proč onemocní děti? Proč trpí alergiemi? Proč někdo onemocní a jiný ve zcela identických podmínkách zůstane zdráv? Může placebo efekt zachránit život? Proč žijí šťastní lidé déle? Zabíjí některé nemocné strach ze smrti? Vzrušující zážitek z četby této knihy umocní anamnézy autorových nemocných klientů.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Filozofie nemocí: uzdravování psychickými prostředky. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Filozofie nemocí: uzdravování psychickými prostředky v seznamech
nemoci psychosomatická medicína psychické problémy uzdravování sebeuzdravování psychická odolnostAutorovy další knížky
1987 | Vezmu sekeru |
1989 | Hypnotizér |
2003 | Proč jsme nemocní |
1989 | Schizofrenik |
2008 | Úvod do filozofie, sociologie a psychologie |
Doporučuji přečíst každému, koho zajímá rovnováha vlastního těla a života, ať už je zdravý či ne. Autor je místy příliš názorově jednostranný, ovšem to mu neupírá zkušenosti a to, že tuto tematiku studuje již dlouho. Podle mého je důležité, aby lidé nespoléhali na to, že nemoc se jim prostě stala a nenesou za ni žádnou odpovědnost.