Fin Mika Waltari přehled
Markéta Hejkalová
Doba, život a knihy světoznámého spisovatele Kniha mapuje život a dílo jednoho z nejznámějších romanopisců dvacátého století. Autorka postupuje ve svém líčení chronologicky. Waltariho život a dílo vykládá v kontextu kulturního a společenského klimatu ve Finsku první poloviny dvacátého století.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fin Mika Waltari. Přihlašte se a napište ho.
četla jsem všechny jeho knihy, ale o jeho životě jsem nevěděla nic, proto jsem ráda, že se mi tahle útlá knížka dostala do rukou. Přidanou hodnotou je, že jsem se dozvěděla spoustu informací o Finsku, které si díky spojení s Waltarim snáz zapamatuju. Doporučuju, rozhodně měl zajímavý život.
Wlatariho řadím ke svým oblíbeným autorům - s postupem času víc a víc odhaluji jeho kouzlo. Životopis je úlovkem z Knižního veletrhu v Ostravě...
Dozvěděla jsem se spoustu věcí nejen o Waltarim, ale i o historii a dějinách Finska. Potěšil i rozbor Waltariho děl, nástín jeho myšlenkových pochodů a pocitů. A samozřejmě obrazová příloha - fotek není nikdy dost...
Hodnotím jako velmi dobrou...
Kniha Fin Mika Waltari v seznamech
2022 | Dům pod náměstím |
2020 | Země skrytých úsměvů |
2017 | Měj mě rád/a |
2014 | Rudé paprsky severního slunce |
2007 | Fin Mika Waltari |
Vlastně jediný důvod, proč jsem se do této knihy pustil, bylo zjistit, co Waltariho ovlivnilo natolik, že se v tolika jeho knihách objevují vypočítavé mrchy, zákeřné ženy, jimž hlavní hrdina příběhu tak snadno a v podstatě i rád podléhá.
A nedozvěděl jsem se to. Vysvětlení, které bylo podáno, mne nějak nepřesvědčilo.
Ale pokud odběhnu od výše uvedeného, tak díky za tento "životopis". Dějiny Finska první poloviny 20.století opravdu nebyly procházka růžovou zahradou.