Finské slovo láska přehled
Libor Konopka
Píše se rok 1939 a Evropou se šíří zhoubný mrak počínající 2. světové války. Nejinak je tomu na severovýchodě našeho kontinentu, ve Finsku. Tady však agresorem není nacistické Německo, ale komunistický Sovětský Svaz. A právě zde začíná příběh mladého finského páru. Příběh o odvaze, příslovečné severské odolnosti, houževnatosti, především ale příběh o lásce – lásce chladného severu – tolik odlišné od významu téhož slova v jižněji položených zemích. Prožijte s mladíkem Jaakkem a jeho snoubenkou Seijou strastiplné, přesto humorně líčené putování nádhernou, avšak bezcitnou finskou pustinou za nadějí a svobodou. Přes vážnost doby, do které je děj knihy zasazen, by měl vyprávěný příběh čtenáře především pohladit po dětské duši, která snad zcela nevyhasla v žádném z nás.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Finské slovo láska. Přihlašte se a napište ho.
Nádherná kniha, což vám dojde až po přečtení..v průběhu čtení nelze pochopit spoustu věcí, ale když jsem dočetla, seděla jsem a brečela..najednou mi vše došlo a nitky se spojily..
Nádherný příběh se smutným koncem..kdo nečetl nebo nedočetl do konce, o hodně přišel. Nejslabší knížečka, kterou jsem kdy četla, ale myslím na ní dodnes..
Kniha Finské slovo láska v seznamech
druhá světová válka (1939–1945) Finsko fiktivní deníky
2005 | Básníci třetího tisíciletí 1 |
2005 | Současná poezie 2005 |
2008 | Současná poezie 2009 |
2007 | Finské slovo láska |
2011 | Děvčátko Suomi |
Krásné čtení o putování mladé dvojice do bezpečí , pryč od finsko-sovětské války. Víc jak dvouměsíční cesta, z jejíhož popisu, je cítit vzájemná láska Seiku a Jaska. A když se jejich cesty nakonec rozdělili bylo mi to strašně moc líto. Ale bohužel takový je, byl a bude život.