Finština nejen pro samouky přehled
Hilkka A. Lindroos
První učebnice finského jazyka pro Čechy nabízí v 31 lekcích úplné základy současné finštiny. Je určena především pro tradiční výuku pod vedením učitele, který může dále doplňovat a rozvádět i to, co – ve snaze pojmout do knihy co nejvíce – mohlo být jen naznačeno nebo zmíněno okrajově. Svým uspořádáním je však tato učebnice vhodná i pro samouky. Součástí učebnice jsou praktický klíč, který kromě překladů učebních textů a rozhovorů z jednotlivých lekcí učebnice a kromě řešení ke cvičením obsahuje i velmi užitečný finsko-český slovník obsahující zhruba 3000 hesel a česko-finský slovník o rozsahu zhruba 1000 hesel, a 2 audio CD.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Finština nejen pro samouky. Přihlašte se a napište ho.
Jeden z povinných studijních materiálů pro studium finštiny. Kniha mi dala hodně při samostudiu i později při studiu na vysoké škole.
No na to kolik to stálo peněz tak dost odbytá práce. Cvičení jsou udělaná bez jakéhokoliv náznaku rozmanitosti... např. v jednom cvičení mít větu na překlad "Bydlí v Brně?" a ob jednu větu "Bydlí v Berlíně?" my přijde opravdu zbytečné. Navíc mě dostalo, že od 18 lekce už není uvedená slovní zásoba k dané lekci ale slovíčka si musíte najít ve slovníku (co to má jako být??). Gramatika je navíc vysvětlena velice komplikovaně.
Kniha Finština nejen pro samouky v seznamech
jazykové učebnice pro samouky finština
2008 | Finština nejen pro samouky |
1986 | Česko-finský a finsko-český slovník na cesty |
1997 | Finské postpozice |
Nedílná součást učebnice Finština nejen pro samouky. Obsahuje překlady textů a správné výsledky cvičení + finsko-český a česko-finský slovníček.