Florencie, moje (sebe)láska přehled

Florencie, moje (sebe)láska
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539557/bmid_florencie-moje-sebe-laska.jpg 4 26 26

Jaké to je, když vám na cestu přestane svítit slunce a celý svět zešedne? Váš život postupně ztrácí smysl a vy nevíte, co dál? Ve stejné situaci se ocitla sedmadvacetiletá Veronika. Syndrom vyhoření jí vzal všechny barvy ze života. Z posledních sil udělá to jediné, co je v dané chvíli možné - od všeho se odstřihne a vydává se do své zamilované Itálie s nadějí, že jí kolébka renesance vlije do žil trochu života a opět uvidí na světě duhu. Autorka a vypravěčka v jedné osobě s humorem a dávkou sebeironie objevuje překrásné historické město, učí se italsky, poznává nové přátelé i odlišný životní styl. Podaří se Veronice během sta dní znovu nelézt smysl života? Varování: Kniha způsobuje touhu navštívit Florencii... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Florencie, moje (sebe)láska. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (13)

Ewinky
14.09.2024 4 z 5

Čtivá a příjemná kniha, díky které jsem si zamilovala Florencii. Autorka ji popisuje vtipně a lákavě. Hlavní hrdinkou je ona sama a vyrazila do Florencie najít sebelásku a léčit syndrom vyhoření a trpké věci, které se jí staly. Barvitě vykresluje místní lidi, nové přátele, památky, jídlo i zážitky. Užila jsem si to a zatoužila po dovolené ve Florencii. Na prvotinu je to hodně dobré, ačkoli nějaké mušky se také najdou. Je to svým způsobem takový osobitý cestopis... Cestuje se v něm nejen po Florencii, ale i po vlastní duši.

Gerbera1110
08.09.2024 5 z 5

Knihu jsem přečetla za 2 dny. Moc se mi líbila, je vtipná a jsou zde super nápady na výlety. Velice oceňuji v závěru každé kapitoly zajímavosti z Florencie. Doporučuji knihu přečíst a vyrazit na dovolenou a vše zažít.


holka_s_houbou
03.09.2024 5 z 5

“Vzpomínám na svá školní léta, kdy jsem chtěla něco dokázat, něčím být, mít jméno a v dobrém ovlivňovat lidi. Otevřít jejich oči, srdce, duše. Přimět je žít a smát se. Jen aby nezapomněli, co je to, co jim rozbuší srdce.
Myslím, že autorka našla, alespoň ve mě, přesně takového člověka.

Kniha se ke mě dostala náhodou a přesně v době, kdy sem si začala pohrávat s myšlenkou, že se už tentokrát fakt naučím italsky a že už tam vážně znova pojedu. Kdy sem se sama ještě pořád prala s následky vyhoření a hledala balanc.
"Florencie", jak sem knize začala říkat, mi vydržela skoro týden, protože sem se rozhodla nespěchat. Užívala sem si ji, na google mapách procházela ulice, které procházela autorka, zapisovala si italské fráze, slabikovala a mávala rukama a googlila fotky.

Možná je to tím, že s autorkou máme podobné životní zkušenosti, byť v jiných dávkách a mixech, ale kniha samotná se pro mě stala kámoškou, něčím krásným a příjemným, co dělá den lepší. Taky mi pomohla uvědomit si, co vlastně chci, formulovat směr a najít v sobě znovu nadšení a motivaci, po něm jít.

Kniha je plná lásky, nadšení, hledání sebe, ochoty nezlomit nad sebou hůl a nevzdat život. Taky přátel, jídla, gelata a umění, protože to všechno prostě k Itálii, a ne jen te, patří.

Ci vediamo Italia mia.
Io prometto.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Prokletí svatých, Plameny války a další knižní novinky (25. týden)

16.06.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Florencie, moje (sebe)láska v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených30x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce47x
v Chystám se číst81x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech2x

Autorovy knížky

Veronika Vrzalová
česká, 1991
2024  82%Florencie, moje (sebe)láska
Skrýt reklamy