Temný Říman přehled
Sylvain Reynard
Florentská trilogie série
< 3. díl
Temný Říman je poslední díl trilogie. Opět se setkáváme s charismatickou, ale fyzicky postiženou Raven, florentským princem a ostatními upíry, Gabrielem a Julií. William vede komplikovanou válku proti jiným upírům a diplomaticky lavíruje na hraně ve vztahu s Kurií, Raven bojuje o život své sestry i o svou lásku, prožívá útěky i návraty.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2017 , XYZ (ČR)Originální název:
The Roman, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temný Říman. Přihlašte se a napište ho.
Posledný diel florentskej série nesklamal. Príbeh Princa a Raven pokračuje. Raven so sestrou sú na ceste za Kúriou. Cestou sa ich skupina ocitne v bojoch s Divokými, aj s Lovcami. Princ chce uzavrieť dohodu s Rimanom, či k nej ale pristúpi a či Princovi pomôže v boji s Kúriou je otázne.
Samotný záver ma celkom prekvapil - ako dopadne Williamov vzťah s Raven, čo sa stane s Princom, čo si vyberie a ako to skončí s jeho mestom. Nečakala som taký vývoj udalostí, aký nastal. Vlastne čakala som presný opak, no takto som mala z knihy väčší zážitok.
Celá séria sa čítala dobre, stránky ubiehali rýchlo, Williamova a Ravenina láska je neskutočne čistá a úprimná a tiež sa mi páčilo, že hlavná hrdinka nebola miss, ale normálna žena a hoc aj s hendikepom, ale milovaná presne tak, ako si zaslúži.
Trilogie byla výborná. Tento díl byl možná o chloupek horší než předchozí, ale celkově hodnotím celý soubor 5-ti hvězdami. O upírech apod. jsem četla naposledy před hodně dávnou dobou a toto mě dostalo. Asi se budu muset poohlédnout po něčem podobném :-)
Knižní novinky (13.4. - 22.4.)
13.04.2017
Kniha Temný Říman v seznamech
2015 | Temná Raven |
2014 | Gabrielův Očistec |
2016 | Gabrielovo inferno |
2014 | Gabrielův Ráj |
2015 | Princ |
Nejlepší upírská trilogie jakou jsem četla. Poslední díl bavil nejvíc.