Florentýna přehled

Florentýna
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499268/bmid_florentyna-Z8y-499268.jpg 4 36 36

Kane a Abel série

< 2. díl >

Florentýna Rosnowská je ambiciózní žena s pevnou vůlí a velkým životním snem – stát se první prezidentkou Spojených států. Jejím otcem není nikdo jiný než Abel Rosnowski, polský přistěhovalec, se kterým se čtenáři mohli seznámit v Archerově předchozí knize Kane a Abel. Když se Abel dozví, že se Florentýna zamilovala do Richarda – syna Abelova úhlavního nepřítele, bohatého bankovního magnáta Williama Kana – je zásadně proti. Florentýna si jde ovšem za svým a i přes otcův nesouhlas se za Richarda provdá. Teď se musí postavit na vlastní nohy. Vybuduje síť maloobchodních prodejen, prosadí se ve společnosti a začne koketovat s vysokou politikou. Čeká ji však ještě celá řada překážek – osobní problémy, politické intriky i nečekané životní ztráty. Podaří se jí proměnit své sny ve skutečnost? A za jakou cenu? Florentýna je napínavým pokračováním úspěšného bestselleru Kane a Abel.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Saga Egmont
Originální název:

The Prodigal Daughter , 1983


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Florentýna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

uzivatel6305
04.12.2022 4 z 5

Jeffrey Archer je skvělý vypravěč, zatáhne vás do děje, ani nevíte jak. Každopádně, první díl trilogie je mnohem záživnější, dobrodružnější a skutečnější. V první polovině Florentýny posloucháte/čtete v podstatě to samé jako v předešlém díle jen s pár zážitky z dívčina života. V druhé polovině to ovšem dostane opět grády a člověk zjistí spoustu podrobností, úskoků, podvodů a fíglů z politiky a voleb prezidenta. Politika je opravdu nechutná, respektive podvodníci, kteří se potřebují někam dostat. Protože kniha je fikce, možná vás náhle zaskočí nepřesnost v amerických dějinách konce 20. století, ale jinak by to s příběhem nešlo. Finále je pecka. Těším se na další díl a vůbec knihy od tohoto pana vypravěče. Doporučuji!

denib
22.11.2022 4 z 5

Nadchly mě předchozí kniha Kane a Abel. A mile mě překvapilo, že i když je Florentyna pokračováním, nezačíná na konci předchozí knihy, ale vrací se opět k jejímu narození a vypráví i její dětství a dospívání. Tomu totiž v předchozích knihách nebyl dán takový prostor. Byla jsem z toho nadšená, protože Archer je opravdu skvělý vypravěč. Jakmile se ale Florentyna dostala do politiky, nadšení trochu opadlo. Děj už neměl takový spád a některé části byly trochu nudnější. I tak to je ale dobrá kniha, kterou jsem si vychutnala a těším se i na poslední díl.


jaroiva
24.04.2022 3 z 5

První půlka knihy opět skvělá, jak jsem u Archera zvyklá. Pak se to ale překlopí do politických bojů, a to mě nebaví, tyhle Archerovy knihy si nevybírám. Takže nakonec trochu zklamání.
Poslouchala jsem jako audioknihu, už s nějakým odstupem po Kainovi a Abelovi, a mezitím jsem četla další Archerovy knihy, zejména pak Ságu Cliftonových, takže jsem ocenila trochu opakování, připomenutí, které příběhy patřily k Abelovi. Jen škoda, že ten druhý pohled už byl jen doplněním, takže bylo jasné z prvního dílu, jak dopadl vztah Kaina a Abela.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Florentýna v seznamech

v Přečtených55x
v Doporučených1x
v Knihotéce59x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit4x