Tleskač přehled
David Jan Žák
Dětství Jana Tleskače v tajemném příběhu ze světa Jaroslava Foglara. Jan Tleskač vyrůstá ve stínadelském sirotčinci na Rváčově. Jeho jedinou památkou na rodiče je kovový hlavolam ježek v kleci a v něm ukrytý medailonek s portrétem maminky. Chlapec musí svádět boj nejen s bandou místních výrostků, ale i s nelítostným Správcem či záhadným podivínem Ksichtem. Drobný Jan má mezi hochy ale i věrné přátele, Berta Komoura a Vojtu Vonta. Vypátrá s jejich pomocí, kdo byl jeho otec a jaké tajemství skrývá ježek v kleci?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tleskač. Přihlašte se a napište ho.
![petym petym](https://www.databazeknih.cz/img/users/53_/53618/m_petym-3QS.jpg?v=1542374901)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Od začátku byla kniha tajemná a velice napínavá. Děj měl spad6a nutil stále číst dál a dál. Velice povedené dílo. 5,* J. Foglar by měl určitě radost.
![Nadynka Nadynka](https://www.databazeknih.cz/img/users/25_/253581/m_nadynka-65326fee124c3.png?v=1697804270)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak do téhle knihy jsem se dokázala začíst už na první stránce. Bylo to úžasně napínavé a líbilo se mi jak Jan s pomocí svého nejlepšího kamaráda Berta postupně odkrývá dávné tajemství své rodiny. Knížka byla opravdu zábavná. Doporučuji a dávám 5 hvězdiček.
Mockrát děkuji
Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)
29.10.2022
„Prosíme, dejte nám svolení, ať váš můžeme rozevřít a číst, rozkryjte všechna tajemství, ať vidíme, co je skryto mezi řádky, jaká poselství? Dejte nám dar zasvěcení. Prosíme! Nechceme jen bezcílně bloumat a plout po povrchu slov a vět, chceme se ponořit až na dno, do hlubin dávných příběhů, chceme se poučit, chceme vědět.“
Kniha Tleskač v seznamech
v Mé knihovně | 52x |
2012 | ![]() |
2019 | ![]() |
2009 | ![]() |
2022 | ![]() |
2020 | ![]() |
Kniha se mi nelíbila. Autorův způsob vyjadřování mi nevyhovuje. Nemyslím si, že by se chlapci v té době a věku takto bavili a spolu mluvili. Neustále opakování jména ksicht mi taky vadilo. Určitě se pán nějak jmenoval, používal bych jeho jméno. Neustále spojování příběhu se známými jmény a místy z Foglarova díla na mě působilo negativně. Proč se musel potkat Jan s Bertem Komourem a Vontem taky neberu. Příliš bez nápadu. Slabota.