Fokus! přehled
Hermann Scherer
Proč se snažit být lepší, když nakonec stejně všichni umřeme? Autor bestsellerů Hermann Scherer ve své knize hledá na tuto otázku upřímné odpovědi. Je obvyklé, že když chceme být spokojení a šťastní, často naše rozhodnutí udělají jiné lidi nešťastnými. A nespokojenými. Autor ukazuje, že to tak nemusí být a nabízí způsoby, jak žít lépe a přitom ostatním lidem neubližovat. Naučíte se: myslet velkoryse, překonat vlastní bariéry a rozvinout se v sebejisté a spokojené lidi.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fokus!. Přihlašte se a napište ho.
Nemohu dát plný počet hvězd, zejména kvůli tomu, že větší část knihy jsou autorovy zážitky a zkušenosti. Na druhou stranu mne zaujal autorův pohled na svět a jeho názory. Kniha se četla sama, má krásné grafické zpracování a líbila se mi návaznost textu.
Zajímalo mě, jaká bude kniha s podtitulem: „Po přečtení této knihy už svět nebude nikdy takový jako předtím!“, proto jsem si ji z knihovny odnesl domů. Po delším čtení jsem zjistil, že nejméně z jedné třetiny je to autorův životopis a vlastní příhody, pak je to doporučování typu „co by se mělo správně dělat“, sem tam skutečně zazáří nějaká perla moudra, ale hlavně a především je to konstatování všeobecně známých věcí. A do toho všeho zaznívá sebestředné JÁ. Ne, vůbec mě to nebavilo. Proto jsem celé odstavce i kapitoly přeskakoval. Abych ale uvedl i nějaké klady, musím pochválit plynulý text, vazbu knihy i grafické zpracování, a pak také některá moudra, která skutečně poradí a zaujmou. Ale to je asi všechno. Příště budu u lákavých nabídek na přebalu knihy více zdrženlivější.
Kniha Fokus! v seznamech
Moc mě to nenadchlo, čekal jsem od toho víc. Dostal jsem se něco za polovinu v domnění, že se z toho vyklube něco zajímavého nebo poučného, ale realita byla, že autor si z toho udělal takový životopis, který nebyl ani zajímavý.