Spletité sítě přehled

Spletité sítě
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41399/spletite-site-41399.jpg 4 33 33

Temná elfka Liriel Baenre, která se rozhodla žít na povrchu, pokračuje ve své cestě na ostrov Seveřanů, Ruathym. Tam chce dokončit splétání runy, jež jí umožní pochopit magii povrchu a zároveň pomůže jejímu příteli, bojovníku Fjodorovi ovládnout bersekrovské šílenství, které ho stále více ovládá. Liriel proto osvobodí z podzemních kobek Přístavu Lebek pirátského kapitána Hrolfa a nalodí se na jeho koráb. Netuší však, že se řítí přímo doprostřed zničující války…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print

Tangled Webs, 1996

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spletité sítě. Přihlašte se a napište ho.

ludek.n
12.08.2024 4 z 5

Ostrov Seveřanů Ruathym je v ohrožení. Bojovní a rozpínaví vládcové Luskánu, nespokojení s úrovní svého stávajícího bohatství, si ho chtějí podmanit. Neváhají se dokonce spojit se strašlivými mořskými zlobry a jejich illithidí regentkou Vestress. Podcení však odhodlaní Ruathymců ubránit své domovy, zvláště když v jejich řadách bojuje berserker Fjodor z Rašemenu a drowí elfka Liriel Baenre. Elaine Cunnighamová pokračuje v dobrodružství, které začalo v Temném podzemním království, aby následně vyvřelo do světa na Povrchu. Tento předěl měl zásadní význam pro rozvinutí příběhu. Po stísňující, temné a zlé Drowově dceři jsou Spletité sítě daleko volnější, hravější a otevřenější. Pořád se zběsile intrikuje, zrazuje a nelítostně zabíjí, ale už to není tak ohavné a výhradně negativní. Vztah mezi Fjodorem a Liriel také přidal odlehčující elementy, a je tu i otcovská starostlivost Hrolfa Nezkrotného, jež vnáší do celého vyprávění trochu toho tepla a poctivosti. Závěrečné střetnutí má docela úctyhodné parametry, a tak se čtenář necítí tolik ošizen, jako u předchozí knihy.

Luigi1
10.02.2021 5 z 5

Liriel se nevzdává a bojuje,to se mi moc líbí.Doporučuji

Ma-ra
08.03.2020 4 z 5

Zase jsem měl stejný problém, jako u prvního dílu. První polovinu knihy jsem hltal neskutečnou rychlostí. Tato pirátská část mě neskutečně bavila. Pak se to celé nějak zvrtlo. Autorka začíná tvořit spletitou síť intrik a začátek byl poměrně slibný. Nakonec, jako by se sama ztratila ve víru všech přidaných postav. Hlavní záporáci se u konce knihy prostě vypaří. Tak slibně rozjetá kniha a konec je jen další čekání, jak to bude celé pokračovat dál… Nic to nemění na tom, že jsem si knihu užil. Autorka nás seznámila s podmořským světem Forgotten Realms a Liriel konečně má i pár přešlapů. Pro mě lepší a originálnější, jak první díl.

Kniha Spletité sítě v seznamech

draci elfové magie