Fotografický průvodce po mizejících a zapomenutých místech českého Slezska přehled
Ondřej Durczak
Fotografický průvodce po mizejících a zapomenutých místech českého Slezska je jedinečnou publikací, která tuto oblast mapuje prostřednictvím více než 750 historických i současných fotografií zaměřených převážně na architektonické motivy. Ty jsou na snímcích doprovázeny popisem jejich historie často se zaměřením na proměny, kterými prošly. Knihu tvoří kapitoly Města, obce, zaniklé osady; Průmysl; Chaty, hotely, střediska, lázně, nemocnice; Bydlení; Hrady, zámky, sídla; Sakrální stavby; Služby; Památníky a další. Publikace zdůrazňuje mizející prvky místního průmyslového a kulturního dědictví a poskytuje čtenářům možnost poznat tato místa dříve, než zcela zaniknou nebo se nevratně změní.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fotografický průvodce po mizejících a zapomenutých místech českého Slezska. Přihlašte se a napište ho.
Zatím zde není žádný komentář.
Kniha Fotografický průvodce po mizejících a zapomenutých místech českého Slezska v seznamech
zaniklá místaAutorovy další knížky
2015 | Ostrava v důchodu |