František Ventura: Příběh olympijského vítěze přehled

František Ventura: Příběh olympijského vítěze
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424491/bmid_ventura-pribeh-olympijskeho-viteze-ELi-424491.jpg 4 9 9

„Byl na něm pocit pro vraha, když se jako vichřice přihnal k překážce a nějak byl na druhé straně. Byla to akrobacie a ne reálné skákání,“ popisoval František Ventura začátky s Eliotem. Nakonec s ním v roce 1928 v Amsterodamu získal zatím jako jediný Čech zlatou olympijskou medaili. Svou cestu na vrchol zaznamenal Ventura v ručně psaných poznámkách, které objevila a přepsala jeho vnučka. Díky tomu můžete nahlédnout do zákulisí doby, kdy mělo jezdectví nádech gentlemanství a jistého kavalírství.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize František Ventura: Příběh olympijského vítěze. Přihlašte se a napište ho.

Evca77
04.01.2022 5 z 5

Frantisek Ventura, jediný Čech, který zatim pro naši zem získal zlatou olympijskou medaily v parkuru a přesto mám pocit, že v povědomí lidí a to i mezi koňáky je opomíjen. Jsem tedy moc ráda, že vnučka zápisky pana Ventury touto knihou zveřejnila a měla jsem tak možnost nahlédnout do historie tohoto sportu. Nejedná se o přikrášlené a líbivé románové čtení, ale o autentické vzpomínky a zápisky pana Ventury, které jsem však zejména v části o Eliotovi a olympiádě zhltla na jeden zátah. Trochu mě roztrpčil konec, ale ten tu nebudu prozrazovat. To je prostě život a dost mi to připomíná konec příběhu Normy a Laty Brandisové. Nejen těm kdo se parkurovému skákáni věnují a nebo se něj zajímají, určitě doporučuji knihu přečíst

falada
09.03.2021 5 z 5

Krásná kniha. Jedinečné vzpomínky legendy našeho jezdeckého sportu.

veverrka11
02.03.2021 4 z 5

Unikátní svědectví přímého účastníka formování novodobého jezdeckého sportu. Myslím, že Ventura je jedna z téměř zapomenutých osobností našeho sportu, já osobně jsem se o něm pořádně dozvěděla až s vydáním této knihy. Knížka skvěle napsaná, jen se mi trošku hůře četly pasáže psané strojem.

Kniha František Ventura: Příběh olympijského vítěze v seznamech

Autoři knihy