Freakonomie : skrytá ekonomie všeho přehled
Stephen J. Dubner , Steven D. Levitt
Freakopedia série
1. díl >
Freakonomie, Skrytá ekonomie všeho Co je nebezpečnější? Střelná zbraň nebo zahradní bazén? Když drogoví dealeři mají tolik peněz, proč pořád bydlí u svých matek? Že podvádějí žáci, je známá věc, ale nepodvádějí někdy také učitelé? A je i ten nejčestnější sport prolezlý korupcí? To nejsou úplně typické otázky ekonomů. Jenže Steven D. Levitt a Stephen J. Dubner nejsou typičtí ekonomové. Snaží se klást si jednoduché otázky ze života, na něž není po ruce uspokojivá odpověď, a pokoušejí se odhalit jejich skrytou podstatu. Své odpovědi hledají … v datech. A výsledky ukazují jedno: ZA VŠÍM HLEDEJ EKONOMII! Neboli motivaci lidí zaopatřit si to, co potřebují – zvláště, když jiní lidé usilují o totéž… Nové vydání této, dnes již klasické, knihy je OBOHACENO O VÝBĚR 17 NEJZAJÍMAVĚJŠÍCH ČLÁNKŮ z blogu autorů. Dozvíte se podnětné a mnohdy provokativní odpovědi např. na tyto otázky: • Opravdu potřebujeme miliony soběstačných pěstitelů? • Nastal již čas pro daň ze sexu? • Snižují násilné videohry skutečné násilí a internetové porno počet znásilnění? • Existuje alternativa k demokracii?... celý text
Literatura světová Literatura naučná Ekonomie a obchod
Vydáno: 2015 , BizBooksOriginální název:
Freakonomics, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Freakonomie : skrytá ekonomie všeho. Přihlašte se a napište ho.
Pro mě zajímavé informace, z kterých lze získat představu, jak kreativně se dá ekonomie aplikovat. Je poznat, že je to kniha amerických autorů, čtivé, občas překvapivé.
Hodně rozvláčné myšlenky, které jsou obecně známé, budí na mě dojem, že vytáhla info z ostatních knih, nebo to může být i opačně, těžko říct.
Kniha Freakonomie : skrytá ekonomie všeho v seznamech
Neotřelé pohledy na různé problematiky, z mého pohledu se často jednalo o přílišné rozebírání nějakých detailů na úkor těch zajímavých faktů, které by se do celé knihy teoreticky vešly. Kniha je jinak celkem fajn, čte se taky fajn. Více než 3 hvězdy však dát nemohu.