Gabra a Málinka ve městě přehled
Amálie Kutinová
![Gabra a Málinka ve městě Gabra a Málinka ve městě](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138230/bmid_gabra-a-malinka-ve-meste-KoV-138230.jpg?v=1579905199)
Gabra a Málinka série
Gabra a Málinka ve městě - 2. díl. Do povědomí čtenářů se Amálie Kutinová dostala především knihami o Gabře a Málince. Toto autobiografické vyprávění přibližuje šťastné dětství dvou sester Gabry a Málinky, a to s neopakovatelným humorem a jadrným nářečím. Kterak dcerky študovaly, jak pásly kozy, učily se latině a co prožily v čarovné zemi, kam odjely i s kozami na prázdniny, se můžeme dočíst v hned v šesti dílech Gabry a Málinky. Amálie Kutinová slavila se svými dcerkami velký čtenářský úspěch a slaví ho dodnes, nebývá výjimkou, že čtenářka dřívějšího data narození se shání v knihovně po té Gabře, aby spolu s ní zavzpomínala na doby dávno minulé, ale přeci tak blízké a milé.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gabra a Málinka ve městě. Přihlašte se a napište ho.
![veronika4937 veronika4937](https://www.databazeknih.cz/img/users/77_/77610/m_veronika4937.jpg?v=1723734224)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jedna z mých nejoblíbenějších knížek z dětství, i dnes se při jejím čtení náramně bavím.
![Alma-Nacida Alma-Nacida](https://www.databazeknih.cz/img/users/35_/3576/alma-nacida-Qoh.jpg?v=1617120269)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Uznávám, že hodně z těch čtyř hvězd dělá nostalgie, ale stejně je to tak milá knížka! Kdysi dávno, asi tak před pětačtyřiceti lety, jsem dostala tuhle knížku od jedné moc hodné staré paní, sousedky, která byla bezmála zenovou přebornicí v nelpění na věcech, mimo jiné proto, že prošla několika lágry nacistickými i komunistickými. To jsem tenkrát nevěděla, byla jsem jen věčně nemocná holčička, co se z nudy sama naučila číst. Teď jsem zjistila, že si můžu nejen přečíst tuto kouzelnou knížku znovu, ale dokonce můžu sehnat i další díly. Tak čtu, trochu se usmívám, a vzpomínám na vás, frau T.
Více než 100 dalších eknih zdarma...
02.12.2019
Kniha Gabra a Málinka ve městě v seznamech
v Mé knihovně | 107x |
1991 | ![]() |
1992 | ![]() |
1946 | ![]() |
1993 | ![]() |
1991 | ![]() |
Vzpomínka na dětství a na babičku, která mě k dcerkám přivedla.